NBA: Milvoki smanjio zaostatak, Juta povela sa 2:0

Novosti online

11. 06. 2021. u 08:45

KOŠARKAŠI Milvokija pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Bruklina sa 86:83 i tako smanjili na 2:1 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

НБА: Милвоки смањио заостатак, Јута повела са 2:0

Foto: AP

Milvoki je imao i 21 poen prednosti u prvoj četvrtini, a na kraju je do pobede stigao poenima Džrua Holideja 11,4 sekunde pre kraja.

Bruklin je u poslednjim sekundama meča pokušao da izjednači i odvede meč u produžetak, ali Kevin Durent nije uspeo da pogodi trojku uz zvuk sirene.

Najzaslužniji za pobedu Baksa bili su Kris Midlton i Janis Adetokunbo. Midlton je upisao 35 poena i 15 skokova, a Adetokunbo dva poena manje uz 14 uhvaćenih lopti. Oni su ujedno bili i jedini u pobedničkom timu sa dvocifrenim učinkom.

Holidej je postigao samo devet poena, uz šut iz igre 4/14, ali je pogodio najvažniji koš večeri.

Na drugoj strani, Durent je meč završio sa 30 poena uz 11 skokova, Kajri Irving je dodao 22, a Brus Braun 16 poena i 11 skokova.

Naredna utakmica ove serije igra se nedelju, takođe u Milvokiju.

Košarkaši Jute pobedili su na svom terenu Los Anđeles Kliperse sa 117:111 i tako došli na pola puta od plasmana u finale Zapadne konferencije.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Donovan Mičel sa 37 poena, Džordan Klarkson je dodao 24, Džo Ingls 19, Bojan Bogdanović 16, dok je Rudi Gober meč završio sa 13 poena i čak 20 skokova.

Kliperse je predvodio Redži Džekson sa 29 poena, Pol Džordž je ubacio dva poena manje, a Kavaj Lenard 21 od čega samo dva u poslednjoj četvrtini.

Naredna utakmica igra se u noći između subote i nedelje u Los Anđelesu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu