SRBIJA POBEDILA MEKSIKO: Vratili se Teo i Kalinić, "orlovi" u dobrom raspoloženju dočekuju kvalifikacije

Novosti online

23. 06. 2021. u 21:47

SRBIJA je u poslednjoj proveri pred početak kvalifikacije za Olimpijske igre pobedila Meksiko sa 81:77 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

СРБИЈА ПОБЕДИЛА МЕКСИКО: Вратили се Тео и Калинић, орлови у добром расположењу дочекују квалификације

FOTO: M. Vukadinović

Došla je publika da podrži izabranike Igora Kokoškova, ali "orlovi" su teže nego što se očekivalo pobedili ekipu od koje su dosta kvalitetniji.

Vratili su se u reprezentaciju Miloš Teodosić i Nikola Kalinić i bilo ih je lepo videti na terenu.

PVRATAK Nikola Kalinić ponovo u dresu reprezentacije/FOTO: M. Vukadinović

Teodosić je postigao četiri poena i imao isto toliko asistencija, dok je Kalinić upisao pet poena i zabeležio šest uspešnih dodavanja.

Ipak, što se same utakmice tiče mnogo problema je Meksiko zadavao našoj selekciji posebno u šutu za tri poena - 12/26. Posebno je to bilo vidljivo u prvom poluvremenu kada je rival Srbije pogodio 10 puta van linije 6,75.

Obe reprezentacije dobile su po dve četvrtine - "orlovi" drugu i treću, a Meksikanci prvu i četvrtu.

Sigurno da su navijači očekivali lakšu i ubedljiviju pobedu, ali dobro je i ovako. Srbija u dobrom raspoloženju dočekuje kvalifikacije, pošto je prethodno na Akropolis kupu u Atini zabeležila tri pobede iz isto toliko utakmica (Portoriko, Meksiko i Grčka).

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Boban Marjanović koji je postigao 20 poena i imao devet skokova, pratio ga je Stefan Jović sa osam. Na drugoj strani najbolji je bio Mendez sa 18 poena, dok je Haimes zabeležio dabl-dabl 14 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Podsetimo, kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 29. juna i traju do 4. jula. Srbija je u grupi A sa Dominikasnkom Republikom i Filipinima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?