ZVEZDA BEZ ŠANSI U EVROLIGI? Srpskom šampionu predviđaju začelje tabele

Novosti online

27. 09. 2021. u 17:09

PRED početak košarkaške Evrolige, specijalizovani sajt "Evrobasket" objavio je svoju prognozu, a srpskom predstavniku Crvenoj zvezdi ne predviđa najblistaviju sezonu.

ЗВЕЗДА БЕЗ ШАНСИ У ЕВРОЛИГИ? Српском шампиону предвиђају зачеље табеле

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Zvezdi je projektovana 16. pozicija posle ligaškog dela sezone. Od 18 klubova koliko se takmiči u Evroligi, manje šanse imaju jedino Asvel i Alba.

Najbolje je kotiran CSKA iz Moskve, zatim Efes i Barselona, a prvih pet kompletiraju Real Madrid i Armani.

Na šestom mestu je Fenerbahče Aleksandra Đorđevića, a onda slede Zenit, Baskonija i Olimpijakos. U donjem delu su i Makabi, Bajern, Monako i Uniks, a tik iznad beogradskog predstavnika su Panatinaikos i Žalgiris.

Sa druge strane, po drugim parametrima, Zvezda je u vrhu. U pitanju je lista po kojoj se klubovi kotiraju prema broju domaćih igrača. Crvena zvezda u Asvel ih imaju najviše, po devet. To su: Nikola Kalinić, Stefan Lazarević, Aleksa Uskoković, Luka Mitrović, Ognjen Kuzmić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Branko Lazić i Dejan Davidovac. Identičan broj domaćih igrača, Zvezda je imala i u sezoni 2016/17.

Po osam domaćih igrača imaju CSKA, Alba i Bajern, sedam Zenit, Uniks, Olimpijakos i Panatinaikos, šest ima Real Madrid, četiri Barselona, dok je Baskonija jedina bez domaćih igrača u Evroligi. Ne ističu se ni turski timovi, Efes i Fenerahče sa po četiri igrača.

BONUS VIDEO - STIGLE ZLATNE KOŠARKAŠICE: Dočekane na aerodromu Nikola Tesla

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (1)

RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom