REČI KOJE ODJEKUJU SRBIJOM: Tomašević: Svaki igrač Partizana treba da 50% plate uplati Željku Obradoviću

Novosti online

27. 12. 2021. u 14:37

ŽELjKO Obradović, najtrofejniji trener Evrolige, digao je ovdašnju košarkašku javnost "na noge" kada se vratio u Partizan posle tri decenije od evropskog pohoda s crno-belima, a sada je tu javnost prilično "zatalasao" i bivši reprezentativac naše zemlje Dejan Tomašević.

РЕЧИ КОЈЕ ОДЈЕКУЈУ СРБИЈОМ: Томашевић: Сваки играч Партизана треба да 50% плате уплати Жељку Обрадовићу

FOTO: KK Partizan/Drgana Stjepanović/ABA liga

Tomašević je u dva navrata bio šampion sveta, tri puta prvak Evrope i ima olimpijsko srebro sa reprezentacijom. Sa tri različita kluba je bio šest puta šampion Jugoslavije. Osvojio je Evroligu i tadašanji ULEB kup. Bio je šampion i osvajač kupa u Španiji i Grčkoj. Bio je MVP Evrolige, dva puta član idelane petorke prestižnog takmičenja, MVP finala ULEB kupa i osvojio još gomilu individualnih priznanja.

U Španiji ga posebno cene, gde je sa uspehom nosio dres Baskonije i Valensije. U razgovoru za tamošnje medije se prisetio nekih zanimljivih detalja iz karijere. Među prvim transfera iz Crvene zvezde u Partizan.

- Uvek sam govorio da je to bio najvažniji transfer u mojoj karijeri. Kada sam prešao iz Crvene zvezde u Partizan bilo je to čudno samo po sebi, ali danas je to mnogo teže za igrače. U današnjoj situaciji i sa svime što znam, ne bih to opet uradio - kaže Dejan Tomašević, a prenosi "Mocart sport".

Dejan Tomašević / FOTO: KSS

Podsetio je i da je sportom, ipak, krenuo da se bavi upravo u Partizanu.

- Igrao sam fudbal nekoliko meseci u Partizanu i onda proveo pet godina u Zvezdi za koju mi je navijala cela familija. Verovatno sam jedini koji je igrao fudbal i košarku u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Prisetio se i leta 2005. godine kada je poslednji put bio član reprezentacije na onom nesrećnom šampionatu Evrope koje je organizovano u našoj zemlji. 

- Tog leta 2005. sam obećao supruzi da ću da odmorim. Krenuli smo na more u Grčku i u toku putovanja me je pozvao tadašnji selektor Željko Obradović. Još ranije sam mu rekao da ne mogu da se odazovem reprezentaciji i tada mi je rekao da me razume. Ali ovoga puta mi je rekao da sam neophodan njemu i reprezentaciji. Predomislio sam se i okrenuo se nazad. Jednostavno, ne možete da odbijete Željka Obradovića. Svaki igrač kojeg dovede Željko Obradović u svoj klub treba odmah da ga pita za broj žiro računa i da mu uplaćuje 50 odsto svoje plate jer će toliko napredovati kod njega - istakao je Dejan Tomašević, a prenosi "Mocart sport".

Bonus video: Željko Obradović i izjava posle nedavnog "večitog derbija"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?