POSLEDNJI MINUT REBUS ZA ZVEZDU: Crveno-beli ove sezone izgubili sedam evroligaških utakmica u samom finišu

V. P.

23. 01. 2022. u 10:10

KAKO odmiče evroligaška sezona, misterija poslednjeg minuta sve dublje prodire u podsvest košarkaša Crvene zvezde.

ПОСЛЕДЊИ МИНУТ РЕБУС ЗА ЗВЕЗДУ: Црвено-бели ове сезоне изгубили седам евролигашких утакмица у самом финишу

FOTO: Evroliga

Na gostovanju francuskom šampionu Asvelu u meču 22. kola, doživeli su čak sedmi poraz u neizvesnim završnicama od početka sezone u elitnom klupskom takmičenju.

Prvo slovo tog zasada nerešivog rebusa napisano je na startu ovog izdanja Evrolige, kada su izgubili premijerni meč sa Fenerbahčeom u Istanbulu. U poslednjem minutu su imali tri poena zaostatka i šansu da sebi ubrizgaju buster dozu samopouzdanja na otvaranju sezone.

Možda se poraz od CSKA u Moskvi ne može svrstati u kategoriju "na jednu loptu", jer je posle trojke Nikole Kalinića za prilazak na 76:78 ostalo samo dve sekunde. Ipak, Zvezda je i na bojnom polju "armejaca" imala priliku za pobednički proboj. U beogradskom duelu sa Monakom, Nejt Volters je poentirao za jedan posed razlike, ali je Zvezdi ponovo počelo da otkucava prokletstvo poslednjih 60 sekundi.

Šansa je bila nadohvat ruke i u okršaju sa velikom Barselonom u hali "Aleksandar Nikolić". Crveno-beli su u taj kobni minut ukoračili sa "minus četiri", ali je presudila očigledna disproporcija u kvalitetu ovih timova. Dugo neće izbrisati iz pamćenja ispuštenu šansu da obore na pleća aktuelnog šampiona, ekipu Efesa koju je spasao Vasilije Micić sa linije slobodnih bacanja 0,9 sekundi pre kraja.

Još je u svežem sećanju poraz od Zenita u Beogradu, kada su u poslednjih 12 sekundi regularnog toka utakmice šuteve za pobedu promašili Kalinić i Volters. Njihovu sudbinu podelio je Ognjen Dobrić u dvorani "Astrobal" u Lionu, prekasno je dobio loptu da bi kreirao povoljniju poziciju za šut.

Da su crveno-beli bar tri puta uspeli da reše taj rebus, sada bi imali skor 10-9 i realnu šansu za plasman u plej-of. 

NEIZVESNE ZAVRŠNICE:

1. KOLO: Fenerbahče - C. zvezda 61:57

4. KOLO: CSKA Moskva - C. zvezda 78:76
6. KOLO: Monako - C. zvezda 70:62
15. KOLO: C. zvezda - Barselona 69:76
17. KOLO: Anadolu Efes - C. zvezda 84:83
18. KOLO: C. zvezda - Zenit 76:80
22. KOLO: Asvel - C. zvezda 69:67

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)