JOKIĆ POMERA SVE GRANICE: Niko ne može da ga zaustavi! Šesti tripl-dabl u januaru! (VIDEO/FOTO)

Novosti online

29. 01. 2022. u 08:03

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da pomera granice u NBA ligi i zabeležio novi tripl-dabl.

ЈОКИЋ ПОМЕРА СВЕ ГРАНИЦЕ: Нико не може да га заустави! Шести трипл-дабл у јануару! (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: Tanjug

Jokić je ponovo bio glavna figura u ekipi Denvera, koja je ostvarila četvrti uzastopni trijumf, ovoga puta na gostovanju kod Nju Orleansa – 116:105.

Jokić je na parketu proveo pola sata i za to vreme postigao 29 poena (11/19 iz igre, 3/6 trojke), uz 13 skokova i 10 asistencija.

Nikola je 12. put od početka sezone, a 69. u karijeri imao dvocifren učinak u tri statističke kategorije, čime je nastavio niz neverovatnih partija u 2022.

Momak iz Sombora je zabeležio čak šest tripl-dablova, što mu je drugi put u karijeri da dođe do tog broja u jednom mesecu.

FOTO: Tanjug

Jedini centar koji je bolji u tom segmentu jeste Vilt Čemberlen, koji je četiri puta u karijeri imao po šest tripl-dablova mesečno.

Što se večne rang-liste tiče, aktuelni MVP je i dalje sedmi, ali sve je bliži upravo Čemberlenu koji je na šestoj poziciji sa 78.

Koliko je nekadašnji igrač Mege dominantan potvrđuje i podatak da su svi aktivni centri skupili 52 tripl-dabla, što je mnogo manje nego njegovih 69.

FOTO: Tanjug

Duel u Nju Orleansu bio je vrlo neizvestan, iako su Nagetsi tokom većeg dela imali minimalnu prednost. Uspeli su da je sačuvaju i sredinom poslednje četvrtine slome otpor rivala, kada su došli do 16 poena razlike (103:87).

"Pelikani" su pokušali da se vrate, došli na dva poseda zaostatka u završnici, ali vremena za nešto više nije bilo.

Pored Jokića, u ekipi Majka Melouna istakao i Eron Gordon sa 20 poena.

Na drugoj strani, Džons je bio najefikasniji sa 19 poena, jedan manje dodao je Aleksander-Voker, dok je Vili Ernangomes ubacio takođe 18 poena i uhvatio 16 lopti.

Denver je popravio formu i zabeležio četvrti vezani trijumf, ali i dalje zauzima šestu poziciju na Zapadu sa skorom 27-21.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Ivanović napušta Baskoniju, menja ga dobro poznato lice?