NADA RANO UMIRE: Februar postao granični mesec Zvezdinih šansi za plej-of - poslednji put među osam najboljih već daleke 2016

V. P.

05. 02. 2022. u 08:40

JOŠ jedna sezona u kojoj Zvezdina nada za plasman među osam najboljih u Evroligi umire (pre)rano. Epidemiološkim rečnikom, iza nje je ostala ključna nedelja sa dve utakmice koje su mogle da sačuvaju entuzijazam navijača i takmičarsku draž nastupa u elitnom takmičenju.

НАДА РАНО УМИРЕ: Фебруар постао гранични месец Звездиних шанси за плеј-оф - последњи пут међу осам најбољих већ далеке 2016

FOTO: ABA liga

Beogradski porazi od Milana i Monaka srozali su skor na 8-14 i četiri pobede manje od osmoplasiranog tima Saše Obradovića. Praktično pet, uzimajući u obzir da su "kneževi" slavili u oba međusobna susreta. Iako je crveno-belima do kraja regularnog dela ostalo još 12 mečeva, šanse da se uključe u plej-of trku napustile su granice realnog 3. februara, kada su u duelu sa Monakom prokockali 20 poena prednosti iz prvog poluvremena.

Februar je postao granični mesec nadanja Zvezdinih navijača da će možda dobiti priliku da uživaju u plej-of utakmicama. To zadovoljstvo priušteno im je poslednji put u aprilu 2016. godine, kada su njihovi ljubimci sa 3:0 eliminisani od moskovskog CSKA. Ujedno, to je bila i poslednja sezona sa grupnim formatom Evrolige. Godinu kasnije, u prvom eksperimentalnom ciklusu sa ligaškim sistemom bili su u igri za plej-of do poslednjeg kola regularnog dela, sa istim skorom kao osma Darušafaka (16-14).

Tada je nastupio period "skraćene evroligaške trke" za takmičarske ambicije Zvezde i snove njenih pristalica. Sezonu 2017/2018. sa 16 timova završila je na 14. mestu, sa 11 pobeda i 19 poraza. Nada je ponovo bila zaleđena negde u februaru.

Nakon godine pauze u elitnom klubu, u kojoj je Budućnost nakratko prekinula Zvezdin kontinuitet nastupa u Evroligi, nije načinjen značajniji iskorak. U trenutku otkazivanja sezone zbog virusne pandemije bila je 14. sa skorom 11-17 i još živim izgledima da se umeša u borbu za top 8. Delile su je dve pobede od Fenerbahčea kao prvog iznad plej-of crte. Prošle sezone nada je iščezla već u januaru, crveno-beli su takmičenje okončali na pretposlednjem 17. mestu (10-24) nadajući se da će dogodine biti bolje...

BONUS VIDEO: Pripreme za čistu peticu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)