RUSI PRECRTANI: Objavljena tabela Evrolige, Zvezda profitirala (FOTO)

Novosti online

01. 03. 2022. u 08:13

EVROLIGA je donela odluku da iz svojih takmičenja, Evrolige i Evrokupa, izbaci sve klubove iz Rusije.

РУСИ ПРЕЦРТАНИ: Објављена табела Евролиге, Звезда профитирала (ФОТО)

FOTO: EPA

To se odonosi na evroligaše CSKA iz Moskve, UNIKS Kazanj i Zenit Sankt Peterburg, kao i na učesnika Evrokupa, Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara.

U odluci čelnika elitnih evropskih klupskih takmičenja navodi se, u tački jedan, da su pomenuti klubovi suspendovani, a u tački dva sledeće:

- Evroliga će nastaviti da pomno prati razvoj događaja (u vezi sa vojnom operacijom Rusije u Ukrajini, prim. prev.). Ako se situacija ne bude razvijala na povoljan način, sve ligaške utakmice odigrane protiv ruskih klubova biće anulirane, i tako će se dobiti novo stanje na tabeli.

CSKA Moskva, Zenit Sankt Peterburg i UNIKS Kazanj bili su rangirani u Top 8, tako da isključenje ovih timova otvorilo je vrata za druge ekipe.

BasketNews je napravio sliku nove tabele Evrolige sa poništenim rezultatima ruskih klubova. Top 4 ostaje isti, ali donji timovi profitiraju. Aktuelnom šampionu Evrolige odgovarala bi aktuelna situacija.

Tim Ergina Atamana bio je 9. pre suspenzije Rusa, ali pošto je Anadolu Efes pobedio samo u 2 od 6 utakmica protiv CSKA, Zenita i UNIKS-a, popeo bi se na peto mesto.

Crvena zvezda bi bila deseta sa 8-12 (bila je 13. dok Rusi nisu suspendovani), a Monako bi najviše izgubio jer bi pao za jednu poziciju. Zvezda je izgubila od Uniksa u obe utakmice, pobedila je Zenit u Rusiji, izgubila u Sankt Peterburgu.

Od CSKA je izgubila u Moskvi sa 78:76, a Moskovljane bi trebalo da ugosti 23. marta.

BONUS VIDEO: Zvezda podigla pehar Kupa Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)