JOKIĆ SAD JURI ČETVRTO MESTO: Denver praktično osigurao direktan plasman u plej-of, ali...

G. Kelić

31. 03. 2022. u 20:33

PRE dva dana je i sama direktna promocija u plej-of stajala na "klimavim nogama", a već sada su mogući prednost domaćeg terena i doigravanje. Okolnosti su se za košarkaše Denvera i Nikolu Jokića u 48 sati promenile za 180 stepeni, pošto su uknjižili treću uzastopnu pobedu, ovog puta nad Indijanom 125:118, i tako se podigli na petu poziciju Zapadne konferencije.

ЈОКИЋ САД ЈУРИ ЧЕТВРТО МЕСТО: Денвер практично осигурао директан пласман у плеј-оф, али...

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni MVP lige još jednom je koketirao sa tripl-dabl performansom, pošto mu je jedna asistencija falila za 20. takav učinak u ovoj sezoni - 37 poena, 13 skokova i devet dodavanja.

Veliku uslugu je Nagetsima učinio i Toronto, savladavši njihovog prvog pratioca u borbi za šesto mesto, Minesotu, i tako je praktično izbacio iz te trke, jer Timbervulvsi sada imaju čak tri pobede manje od ekipe Majkla Melouna, pet utakmica do kraja ligaškog dela.


Želja svih u Denveru je da se u tih pet preostalih okršaja ostvari što bolja početna pozicija pred četvrtfinalne serije, po mogućstvu čak i domogne prednosti domaćeg terena u prvoj rundi. Za to je potrebno da tim iz Kolorada završi na četvrtom mestu, koje trenutno drži Dalas sa dve pobede više.


Jasno je i da će za tako nešto biti potrebna doza sreće, međutim, čak i da ostanu kao petoplasirani (preskoče Jutu koja ima trijumf manje, uz utakmicu manje), imaće visoke šanse da u najmanju ruku ponove prošlosezonski rezultat - konferencijsko polufinale. 

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Nikola Jokić ove sezone u NBA ligi ima fantastične proseke: postiže 26,5 poena po utakmici, ima 13,6 skokova po takmičarskom nastupu i čak osam asistencija.

U prošloj, sezoni kada je dobio MVP nagradu, za koju je i sada kandidat, Jokićevi proseci su bili 26, poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Denver nagetsi sledeći meč igraju u subotu, tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, kada će u derbiju ovog vikenda igrati protiv Minesota Timbervulvsa.

Jokić i saigrači, sa učinkom 46-31, trenutno zauzimaju peto mesto u Zapadnoj konferenciji, tik ispred Jute i njenih 45-31. Odmah ispod je Minesota, sedma sa 43-34, koja pritom ima bolji učinak u međusobnim duelima sa Nagetsima.

Podsetimo, samo za šest najboljih ekipa iz obe konferencije ima sigurnih mesta u plej-ofu, dok timovi od sedme do desete pozicije moraju u tzv. "plej-in turnir", svojevrsno doigravanje da bi se u onom "glavnom" delu sezone učestvovalo. 

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?