LITVANCI ZAPAMTITE , "ZVEZDA NIJE KAO OSTALI": Srbi odbili da drže zastavu Ukrajine, pa nesrećno pali u Kaunasu

Novosti online

03. 04. 2022. u 19:43

Crvena zvezda je porazom od Bajerna u Minhenu ostala bez šanse da se domogne mesta među osam najboljih u Evroligi, ali i pored toga srpski tim je ostavio srce na terenu u Kaunasu. Izabranici Dejana Radonjića posle produžetaka su izgubili od Žalgirisa - 103:98.

ЛИТВАНЦИ ЗАПАМТИТЕ , ЗВЕЗДА НИЈЕ КАО ОСТАЛИ: Срби одбили да држе заставу Украјине, па несрећно пали у Каунасу

FOTO: Evroliga

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Ognjen Dobrić sa 21 poenom, Dejan Davidovac sa 18 i Stefan Marković sa 14. Nikola Kalinić dodao je 12 poena i sedam skokova, a Eron Vajt utakmicu je završio sa 11 poena.

Žalgiris su predvodili Edgaras Ulanovas sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija, Lukas Lekavičijus sa 17 poena i sedam asistencija i Džoš Nebo sa 16 poena. Paulijus Jankunas u pobedi je učestvovao sa 13 poena i sedam skokova, a Tajler Kavano sa 12 poena i pet skokova.

Žalgiris je u prvom poluvremenu bio bolji, bio je konstantno u prednosti koja je iznosila i 13 poena, na poluvremenu 45:32. Zvezda je popravila igru u nastavku, prvo je izjednačila na 54:54, a zatim je povela sa devet razlike - 67:58, pre svega zahvaljujući Dobriću, Davidovcu i Kaliniću.

Crveno-beli su vodili većim delom poslednje četvrtine, ali su domaći uspeli da nadoknade zaostatak, kada je Kavano u poslednjoj sekundi pogodio "trojku" i izborio produžetak.

Domaći su bili sigurniji u dodatnih pet minuta i ostvarili osmu pobedu u ligi.

Foto: Printskrin

 

Zvezda ima skor od 11 pobeda i 16 poraza na 11. mestu na tabeli, a Žalgiris zauzima 14. mesto sa 8/20.

Sudar u Litvaniji je imao vruću uvertiru. Naime, u trenutku izvođenja himne Evrolige košarkaši litvanskog tima i sudije su držali transparent "Zaustavite rat" u bojama zastave Ukrajine, dok su košarkaši tima sa Malog Kalemegdana praznih ruku dočekali početak meča.

U isto vreme, sa tribina se prolamala salva zvižduka od strane prisutnih navijača.

I na kraju su crveno-beli pružili junački otpor, ali nesrećno poraženi od Žalgirisa. Završili nastup u Evroligi, kako su igrali cele sezone, nekoliko dobijenih utakmica su izgubili i tako ostali bez šanse da izbore plasman među najboljih osam u Evroligi.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (7)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?