KRALJEVO OPET NA KOŠARKAŠKOJ MAPI: Posle dugog tavorenja Sloga ostvarila veliki uspeh plasmanom u ABA ligu

G. ĆIROVIĆ

10. 04. 2022. u 08:00

POSLE gotovo dvodecenijskog tavorenja na margini košarkaških zbivanja, nekada s pravom nazvan grad košarke, pa jedno vreme čak i "srpska Bolonja", plasmanom Sloge u ABA 2 ligu Kraljevo se konačno vratilo na regionalnu mapu magične igre pod obručima.

КРАЉЕВО ОПЕТ НА КОШАРКАШКОЈ МАПИ: После дугог таворења Слога остварила велики успех пласманом у АБА лигу

FOTO: G. Šljivić

Sloga je ligaški deo sezone u "Admiral bet Košarkaškoj ligi Srbije" završila na drugom mestu sa 20 pobeda i 10 poraza, čime je stekla uslov za nastup u domaćoj Superligi, kao i da se nađe u sve popularnijem drugom razredu regionalnog takmičenja.

- Košarka se vratila kući! Još sam pod uticajem emocija. Kada sam došao u Slogu prošlog leta stao sam pred upravu i igrače i rekao im da imam tri cilja. Prvi je da otvorimo drugu tribinu i popunimo celu halu sportova, to smo ostvarili. Drugi je bio da dovedemo što više igrača iz Kraljeva, i to smo ostvarili jer smo ih na kraju imali osmoricu u prvom timu. Treći cilj je bio da napadnemo ABA 2 ligu. Ponosam sam što smo i to ostvarili - kaže Marko Dimitrijević, šef stručnog štaba kraljevačkih "belih".

FOTO: G. Šljivić

Prema njegovim rečima, igrači su tokom dosadašnjeg dela sezone vredno i naporno trenirali, bez ikakvih primedbi, zamerki ili eventualnih trzavica u svlačionici.

- Ništa ne bi bilo moguće bez ovih igrača. Trener može da radi dobro ili loše, da bude i najbolji, ali su igrači ti koji njegove zamisli sprovode na terenu. Ovo je njihov uspeh, njihova velika pobeda i njihova sezona iz snova. Imao sam čast da radim sa ovakvom skupinom igrača, ovakvim timom i pojedincima. U gradu gde su ponikli ili stasali zlatni reprezentativci Duci Simonović, Vlade Divac, Nenad Krstić i Stefan Jović, trenerska legenda Mihajlo Miki Vuković, uz još desetine kvalitetnih igrača sa veoma uspešnim karijerama, Sloga je ponovo postala omiljena tema za razgovor ovdašnjih ljubitelja sporta.

FOTO: G. Šljivić

 

- Ovo je velika prilika da stanemo na svoje noge, naročito što se tiče nivoa takmičenja. Ako ovaj uspeh bude samo ples za jedno leto, onda ništa nismo uradili. U slučaju da u domaćem prvenstvu sledeće sezone budemo na sredini ili u donjem delu tabele, sve pada u vodu. Sloga mora da nastavi da igra u kontinuitetu, naravno i ABA 2 ligu, i sa ambicijom da u nekom narednom periodu napadne i plasman u samu ABA ligu gde i pripada - dodaje Dimitrijević.

Sa kapitenskom trakom igrače je sjajno predvodio Stefan Matović, veliki borac i košarkaški znalac, koji je često u prelomnim trenucima na sebe preuzimao odgovornost.

- Kada je tim konačno sklopljen u drugom delu priprema i kada smo pod trenerskom palicom Marka Dimitrijevića počeli da treniramo u kontinuitetu, osetili smo da nas čeka dobra sezona. To je za nas značilo da budemo bar u sredini tabele, oko petog ili šestog mesta. Nismo mogli ni da pretpostavimo da ćemo se odmah boriti da uđemo u Superligu, a onda i u ABA 2 - naglašava Matović.

FOTO: G. Šljivić

Tekst potpisa

- Čestitke celom timu, stručnom štabu, upravi kluba i svima koji su nas podržavali i bodrili. Glave su još vruće i mislim da nismo ni svesni šta smo za ovu jednu sezonu postigli. Ovo je ogroman uspeh i za Kraljevo, kao i za sve nas. Čekamo da saznamo ime prvog protivnika u Superligi pa i idemo dalje, sledi mali odmor, a ubrzo i pripreme za sledeći meč. 

NAVIJAČI ŠESTI IGRAČ

- UZ zahvalnost upravi kluba i svim prijateljima koji su bili uz nas u svakom trenutku, posebno se zahvaljujem neverovatnoj kraljevačkoj publici i navijačima. Nije fraza kada kažemo da su bili naš šesti igrač. Pokazali su kako se voli i bodri klub - istakao je Dimitrijević.

FOTO: G. Šljivić

BONUS VIDEO - Nesvakidašnje savlje košarkašica

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?