AMERI LJUTI, POMINJU I HITLERA: Nikola Jokić je izgovorio rečenicu koje je mnoge razbesnela

D. N.

15. 05. 2022. u 19:46

NIKOLA Jokić je i u ovoj sezoni briljirao na NBA parketima, zato je i dobio MVP nagradu, ali jedna rečenica koju je izgovorio prilično je uzburkala američku javnost.

АМЕРИ ЉУТИ, ПОМИЊУ И ХИТЛЕРА: Никола Јокић је изговорио реченицу које је многе разбеснела

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni MVP je ponovo izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, a onda se desila "sporna" scena.

Dok je čuveni srpski košarkaš davao intervju povodom ovog priznanja, rekao je i sledeće:

- Pojava ćerkice u mom životu pokazala mi je da košarka nije najvažnija stvar na svetu.

Ta rečenica izazvala je pravu buru.

Evo samo nekih reakcija Amerikanaca koji su je čuli:

- Prošle sedmice sam slušao poznate medijske radnike koji su kritikom "razbili" Kajrija Irvinga zato što je rekao da "košarka nije najvažnija stvar", a on je to rekao posle ubistva Džordža Flojda i Brione Tejlor. Interesantno kako niko od njih nije napao Jokića što je rekao identičnu rečenicu, iz drugačijeg razloga.

Drugi se podsetio nedavne scene kada je član Lejkersa, Rasel Vestbruk, upitan zašto nije na nekadašnjem, MVP nivou i da li je to za njega smak sveta, rekao slično što i srpski as, pa bio oštro kritikovan:

- Ludo je što hvalite ovog čoveka (Nikolu Jokića) jer je rekao istu stvar zbog koje je Rasel (Vestbruk) bio razapet (u medijima, a i od strane navijača).

Kako su američki ljubitelji košarke "opleli" ne samo Vestbruka, već i Lebrona Džejmsa kada je istakao da "taj sport nije najbitniji u životu, već sam život", jedan od njih je ovako prokomentarisao Jokićevu izjavu:

- Lebron i "Ras" (Vestbruk) su, zbog toga što su isto ovo rekli, bili tretirani kao da su Hitler i Musolini - istakao je jedan od ljubitelja "igre pod obručima" komentarišući rečenicu asa Denver Nagetsa.

Skandali i pred "šou u štali"

Nije ova izjava jedina uzburkale američku javnost a da se tiče Jokića.

Pojedini novinari, poput Tima Ledžlera iz najvećeg američkog sportskog medija,  ESPN-a, najavili su pre zvaničnog proglašenja MVP-a da će "Džoelu Embidu biti predata MVP nagrada, na trećem meču protiv Majamija, kada se očekuje njegov povratak na teren posle povrede".

Javljali su slične stvari i novinari iz Filadelfije, poput Entonija Gargana, ali...

... iako se, naravno, nikakva dodela pomenute nagrade nije dogodila na utakmici između Seventisiksersa i Majami Hita (što su ismevali pojedini novinari koji prate Jokićev Denver, poput Rajana Blekburna iz "Denver stifsa", koji se šalio tvrdeći da "saznaje da je NBA komesar Adam Silver pogrešio utakmicu na kojoj je trebalo da dođe, pa će sutra biti u Milvokiju, da Janisu (Adetokumbu) uruči MVP trofej") ...

... NBA liga je tek šokirala ljubitelje košarke.

Skandal drugi: NBA liga "proglasila" Embida za MVP-a

Naime, u izveštaju sa utakmice između Filadelfije i Majamija, na sajtu NBA navedeno je da je "MVP Džoel Embid, tim i tim učinkom predvodio ekipu..."

Naravno, mnogi su bili zgroženi ovim propustom najjače košarkaške lige na svetu, koja je na pomenuti način "proglasila" najkorisnijeg igrača, pa su usledili brojni negativni komentari na društvenim mrežama. Tek posle njih, NBA liga je promenila početak uvodne rečenice izveštaja u "Kandidat za MVP nagradu, Džoel Embid..."

Bilo kako bilo, MVP za sezonu 2021/2022 je potom zvanično proglašen - Nikola Jokić  je taj koji je prikupio najviše glasova i sjajni Srbin je po drugi put u nizu najkorisniji igrač NBA lige.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)