AU, KAKVA KOŠARKA: Barsa i Real odigrali meč za pamćenje, Efes dobio rivala u finalu Fajnal-fora (FOTO)

A. Ilić

19. 05. 2022. u 22:58 >> 23:03

NEMA sumnje da je Srbija košarkaška zemlja, a možda je upravo to inspirisalo najbolje evropske timove da danas igraju neverovatnu košarku. Efes je savladoa Olimpijakos, a dobili smo i drugog finalistu. Košarkaški "el klasiko" između Barselone i Reala pripao je Madridskom timu nakon neverovatne završnice koja je pripala Madriđanima 83:86.

АУ, КАКВА КОШАРКА: Барса и Реал одиграли меч за памћење, Ефес добио ривала у финалу Фајнал-фора (ФОТО)

FOTO: Tanjug/Ap

Vasilije Micić srušio je Olimpijakos, a meč španskih timova loše je počeo po onaj iz prestonice. Rano se povredio Najdžel Vilijams Gos koji je uz pomoć medicinskog osoblja sa bolnom grimasom na licu napustio teren beogradske dvorane.

Iako je u jednom trenutku u prvoj deonici Real vodio sa šest poena prednosti, serijom 7:0 Katalonci su došli do 19:19.

FOTO: Tanjug/Ap

Najveća prednost u prvom poluvremenu za Real upravo je bilo šest poena, dok je u drugoj deonici četa Šarunasa Jasikevičijusa zaigrala znatno bolje, došla do 11 poena prednosti i potpuno zasluženo na poluvremenu je na semaforu stajalo 45:34.

Iako je nominalni domaćin imao prednost i u trećoj četvrtini u dva navrata +11 Real je uspeo da preokrene i u poslednjih 10 minuta uđe sa plus dva. 

FOTO: Tanjug/Ap

Real je nastavio u istom tempu, čuvali su "kraljevi" prednost koja je išla od pet do sedam poena. Nije rivalu pomogao ni odlični Mirotić koji je i večeras u Beogradu odigrao fantastičnu partiju.

Ipak, istopila se prednost Reala, imao je Brendon Dejvis priliku da na 73:75 izjednači promašio je oba bacanja, Mirotić skokom ipak rešava posed i meč uvodi u egal, a Kauser se sa pet vezanih poena pobrinuo da u poslednja dva minuta Madriđani uću sa 75:80.

FOTO: Tanjug/Ap

Fenomenalno, sada Barsa ulazi u seriju 4:0, rival na poen prednosti, Laso seče minutom odmora. Kalates je ukrao loptu Poarijeu, koji se na drugoj strani odmah iskupio blokadom, a to je na drugoj strani Ljulj ispratio fenomenalnim poenima. 79:82

Ni to nije bilo sve, Abrines je je poslednjim atomima snage poentirao, za 81:82. Hanga je bio siguran sa penala, tri poena prednosti za Madriđane stajalo je na semaforu, a Dante Eksum na drugoj strani poentirao je još jednom.

Ipak, sa penala je Serhio Ljulj bio polovičan, a Jabusele skače uz faul, takođe je bio polvičan ali je na kraju bilo 83:86.

FOTO: Tanjug/Ap

Jabusele i Kauseur postigli su po 18 poena u Realu, 15 je dodao Serhio Ljulj. U timu Barselone najefikasniji bio je Nikola Mirotić koji je postigao 26 poena, Laprivolta je dodao 17 poena.

U velikom finalu igraće Efes i Real, dok će meč za treće mesto igrati Barselona i Olimpijakos.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri