DŽIKIĆ "BACA" RIME: Trener podgoričke Budućnosti u stihu najavio majstoricu polufinala ABA lige

Novosti online

20. 05. 2022. u 19:52

KOŠARKAŠE Partizana i Budućnosti u nedelju od 21 čas očekuje utakmicu na sve ili ništa u borbi za plasman u finale plej-ofa ABA lige. Majstoricu koju isčekuje košarkaški region najavili su trener Budućnosti Aleksandar Džikić i iskusni krilni centar Marko Jagodić-Kuridža.

ЏИКИЋ БАЦА РИМЕ: Тренер подгоричке Будућности у стиху најавио мајсторицу полуфинала АБА лиге

Foto: N.Paraušić

Trener podgoričana iskoristio je rimu i grafit ispred hale Morača da dočara šta želi da vidi od svojih izabranika na parketu.

- Cela sezona staje u ovih 40 minuta u nedelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit- Bez imalo straha, do poslednjeg daha! E tako bih voleo da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude - izjavio je trener Aleksandar Džikić.

Iskusni košarkaš Marko Jagodić-Kuridža insistira na agresivnom pristupu igri od prve sekunde. 

- Ne verujem da ni mi, ni oni možemo nešto previše da promenimo u odnosu na prva dva meča. Treba da damo sve od sebe kako bi došli do pobede i finala. Sve ostalo je, na kraju, nebitno. Da bismo slavili protiv Partizana u 'Pioniru' potrebno je da od starta krenemo jako, da budemo fokusirani svih 40 minuta i da uspemo da budemo u igri do pred kraj utakmice. Tako bi prebacili sav pritisak na domaćina u odlučujućim trenucima - istakao je Kuridža i dodao:

- Imamo dosta iskusnih igrača koji su odigrali veliki broj plej-of serija i završnica takmičenja. Važno je kontrolisati skok na oba kraja terena, što smo uspeli u 'Morači', kao i kontre koje smo sveli na minimum u tom meču. Znamo od kojih igrača nam preti najveća opasnost i sigurno ćemo probati da ih poremetimo dobrom defanzivom.

Meč između beogradskog Partizana i podgoričke Budućnosti zakazan je za nedelju, od 21 čas u hali "Aleksandar Nikolić".

Dan kasnije, na istom mestu sastaju se Crvena zvezda i Cedevita Olimpija u takođe odlučujućem meču za plasman u veliko finale.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„MALENE“ VREBAJU ŠANSU: Počinje plej-of nacionalnog šampionata za košarkašice