KOŠARKAŠKO ČUDO U TREBINJU: Leotar u ABA 2 ligi

Tanjug

05. 06. 2022. u 12:14

KOŠARKAŠKI klub Leotar iz Trebinja, predvođen srpskim trenerom Markom Ičelićem, napravio je pravi podvig plasmanom u ABA 2 ligu.

КОШАРКАШКО ЧУДО У ТРЕБИЊУ: Леотар у АБА 2 лиги

FOTO: N. Paraušić

Tim iz Hercegovine, sa vrlo skromnim budžetom, jedini od šest učesnika "Lige prvaka" igrao je sa 10 domaćih igrača, na utakmice putovao autobusom i to na sam dan meča i na kraju završio kao četvrti, uprkos porazu od Borca 82:80 u poslednjem kolu.


Titulu je osvojila Igokea, drugo mesto Široki, a treće sarajevski Sparsi, koji su u poslednjem kolu "velikim preokretom" pobedili Široki i završili ispred Trebinjaca, uprkos tome što su dva puta izgubili od njih.

Prethodnih sezona BiH je imala četiri predstavnika u ABA 2 ligi, a jedina "loša vest" za Trebinjce je što će morati da plate kotizaciju za nastup u regionalnom takmičenju.

- Imali smo zaista sjajnu sezonu, od starta kada sam stigao sve je nekako ''leglo'', sve vreme smo bili pravi tim i ostaje samo mala žal što smo na kraju plasirani iza Sparsa koje smo dva puta pobedili. Poraz od Borca nije imao značaj jer smo njih u Trebinju dobili ''tri razlike'' i pre svega je posledica umora i napornog puta - rekao je Ičelić za Tanjug.

Mladi stručnjak, nekadašnji trener OKK Beograda i selektor omladinske selekcije Srbije, po drugi put vodi Leotar, nakon sezone 2013/2014.

- Generacija talentovanih momaka od 18 i 19 godina koju sam tada trenirao sada je stasala, igrali su odlično, bili primer i van terena i ponos za ceo grad. Budžet je skroman, lokalna samouprava je iza nas, sve je isplaćivano tačno u dan, a mi se nadamo da ćemo ovim rezultatom obezbediti veći budžet i na pravi način predstavljati klub i grad u ABA 2 ligi - poručio je Ičelić, koji se u Trebinje, odnosno na naše prostore, vratio posle pet godina rada u Emiratima.

BONUS VIDEO - HIMNA SRBIJE ZA ITALIJANSKOG VOZAČA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?