RADONJIĆ NAKON POBEDE: Bila je dobra utakmica, trud nam se vratio

Novosti online

07. 06. 2022. u 00:33

KOŠARKAŠI Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona ABA lige, u finalnoj seriji savladali su Partizan 3:2.

РАДОЊИЋ НАКОН ПОБЕДЕ: Била је добра утакмица, труд нам се вратио

FOTO: M. Vukadinović

Dejan Radonjić je izašao pred medije nakon meča. Čestitao je svojim pulenima.

- Čestitke svima na osvojenom trofeju. Serija je bila teška, specifične okolnosti. Najmanje se priča o košarci, a košarka je bila dobra sve vreme. Bila je dobra utakmica, mi smo bili malo bolji i došli do još jednog trofeja. Dosta će polemike da se vodi oko svega što se dešavala, a posebno u ovom duelu. Znate da ja ne volim da pričam o tim stvarima, tako bih i nastavio. Uputio bih izvinjenje KK Partizan zbog ponašanja mog igrača Nikole Kalinića. Kao što se desilo za Trifunovića, tako i večeras želim da bude isti tretman za mog igrača. Nastavljamo da radimo, obavljamo obaveze koje dolaze. Nije baš lako posle svega ovoga naći puno reči i govoriti o svemu. Sjajnu sezonu smo napravili, ovim trofejom izvanrednu. Srećan sam i ponosan - kaže Radonjić.

Upitan je kako gleda na budućnost.

- Nadam se da će stvari biti drugačije i da će se drugačije raditi. Sad će neko da pravi komparaciju "ko je prvi počeo, ko je više napravio", ali generalno nije dobro.

O večerašnjem duelu?

- Teško je analizirati. Dosta stvari je uticalo na dešavanja na meču. Utakmica je bila dobra, a naročito kad se sve uzme u obzir. Mislim da je generalno bio dobar meč, a u poslednjoj četvrtini smo došli u dobru poziciju i u završnici jedan potez je mogao da odluči. Čitave sezone smo se borili za prvo mesto, a trud nam se vratio. Nimalo laka sezona, trebalo je sve izdržati.

 

Kalinić je napravio problem sa svoje četiri lične greške.

- Imali smo velikih problema na poluvremenu jer smo maltene ostali bez Kalinića, zbog njegovih ličnih grešaka. To je donelo dodatnu nervozu. Igrači su fenomenalno odreagovali - zaključio je Radonjić.

Inače, Nikola Kalinić je posle utakmice otrčao do klupe Partizana i slavio je ispred, kako bi uzvratio Urošu Trifunoviću za njegove gestikulacije iz prethodnog meča. Odmah je Rade Zagorac skočio kako bi se obračunao s njim, dok ih je Nebojša Ilić razdvajao. 

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener