SINIŠA MALI OTKRIO PODATKE: Evo koliko su Zvezda i Partizan dobili od države i koliko duguju za porez

Novosti online

14. 06. 2022. u 08:38

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je izjavio da, uprkos pomoći države Zvezdi i Partizanu, ovi klubovi duguju ogroman novac državi za porez, i naglasio da porez mora da se plaća jer se taj novac koristi za sve građane Srbije i za izgradnju bolnica, domova zdravlja, škola, vrtića.

СИНИША МАЛИ ОТКРИО ПОДАТКЕ: Ево колико су Звезда и Партизан добили од државе и колико дугују за порез

Foto: Printskrin

- Uradili smo detaljnu analizu koliko je država pomogla Zvezdi i Partizanu. Krenimo od košarke, imamo analizu od 2012. do 2022. godine. KK Crvena zvezda je dobila 26 miliona evra, dok je KK Partizan dobio 24,4 miliona evra, uključujući i novac od sponzora. Ali, KK Zvezda duguje 96,6 miliona, a KK Partizan 649,7 miliona dinara. Ako im ne pomognete, to je uvek problem, a pogledajte koliko oni duguju. To je ukupno dugovanje od 750 miliona dinara, što je oko sedam miliona evra, a za taj novac mogu da se izgrade tri vrtića, mogu da se kupe autobusi, da se angažuju dodatni policajci da čuvaju decu u školama, mogu da se obnove parkovi... To su zaista ogromne cifre“, napomenuo je Mali gostujući na televiziji Pink.

On se osvrnuo i na pomoć, kao i dugovanja fudbalskih klubova.

- FK Crvena zvezda je u poslednjih deset godina dobila 17,6 miliona evra i 40,5 miliona evra od Gasproma. FK Partizan je dobio 14 miliona evra i tu je velika razlika. Zvezda je dobila skoro 50 miliona više. Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da nađemo jakog sponzora za crno-bele. Kada pričamo o dugovanjima, FK Crvena zvezda za porez duguje 859,7 miliona dinara, a FK Partizan milijardu i 299 miliona dinara. Dakle, crno-beli su dobili mnogo manje novca od države, ali duguju mnogo više na ime poreza. Kada saberete pomoć države, reč je o 120, 130 miliona evra kojim je država indirektno i direktno podržala klubove, a pročitao sam i koliko duguju za porez“, naveo je Mali. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVE REČI KRALJA: Kada čujete šta je Lebron DŽejms rekao o Jokiću shvatićete zašto je jedan od najvećih na svetu (VIDEO)