ATLANTA DOVELA OL-STAR BEKA: Amerikanci se pitaju kako će ovo uticati na Bogdana Bogdanovića?

Novosti online

30. 06. 2022. u 01:59

KOŠARKAŠKI klubovi San Antonio i Atlanta dogovorili su trejd. Dežonte Marej ide u Hokse, dok će u suprotnom smeru otići Danilo Galinari. Takođe, tim iz Teksasa dobiće tri pika prve runde.

АТЛАНТА ДОВЕЛА ОЛ-СТАР БЕКА: Американци се питају како ће ово утицати на Богдана Богдановића?

FOTO: AP

Klub iz Džordžije ovom razmenom je odradio sjajan posao. U zamenu za Galinarija, koji već ima 34 godine, dobili su 26-godišnjeg "ol-star" plejmejkera. On je prošle sezone imao prosek od 21,1 poen, 8,3 skoka i 9,2 asistencije.


Međutim, postavlja se pitanje kako će ovaj trejd uticati na našeg Bogdana Bogdanovića?

S obzirom na to da je prva zvezda Atlante Trej Jang takođe plejmejker i "ol-star" kao i novopridošli Marej, ne treba očekivati da će neko od njih dvojice ulaziti sa klupe. Pa će verovatno njih dvojica igrati u paru, gde bi jedan bio na poziciji pleja, a drugi na mestu beka.

Samo mesto startera ne bi predstavljalo veliki problem za Bogdanovića, jer je naš bek i ove sezone od ukupno 63 meča koje je odigrao, "samo" 27 započeo u prvoj petorci.

Međutim, problem bi mogla biti minutaža. I Jang i Marej su mladi igrači koji su prošle sezone prosečno provodili 33,8, odnosno 34,8 minuta na parketu. To bi značajno smanjilo minutažu našeg Bogija, te bi on u toj postavci morao više vremena da provede na poziciji krila koja mu inače nije primarna.

I američka javnost se pita kako ovaj potez Hoksa može utacati na budućnost Bogdanovića u Džordžiji, pa i novinar "basketbolnjuza" Evan Sidri ističe kako ne vidi dovoljno minuta za sve.



Ipak, ovo je jedan od prvih trejdova u NBA ligi u pauzi između sezona, a možda i prvi "veliki". Ljubitelje najjače košarkaške lige na svetu očekuje uzbudljivo leto, pa zbog ovakve situacije u Atlanti nije isključeno i da srpski bek promeni sredinu.

Bogdanović je ove sezone prosečno beležio preko 15 poena po utakmici i nema sumnje kako će brojni timovi biti zainteresovani za njegove usluge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)