"PARTIZAN ĆE OSVOJITE SVE NAREDNE SEZONE": Bivši košarkaš crno-belih uveren u snagu svog doskorašnjeg kluba

Novosti online

06. 07. 2022. u 12:09

DOSKORAŠNjI košarkaš Partizana Dalas Mur dao je izjavu za "Mocart sport" u kojoj je pričao o svom igračkom iskustvu u crno-belom dresu, kao i o očekivanjima za narednu sezonu.

ПАРТИЗАН ЋЕ ОСВОЈИТЕ СВЕ НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ: Бивши кошаркаш црно-белих уверен у снагу свог доскорашњег клуба

FOTO: Partizan/Tviter

Plejmejkeru je istekao ugovor sa "parnim valjkom", ali on ističe da je prošla sezona ostavila poseban utisak na njega.

- Mislim da ne moram da odgovaram kako je bilo meni i mojoj porodici kada sam bio u Beogradu. Deca su se toliko saživela sa klubom da je to nešto neverovatno. Posebno sin, verujte, svaki dan pevuši ili pominje Partizan - rekao je Mur.

 

Nakon 10 meseci u Srbiji, košarkaš sada ima jedan cilj, predah od košarke i odmor sa porodicom.

- Koristim maksimalno slobodno vreme koje imam u Sjedinjenim Američkim Državama. Svaki dan izlazimo porodično, imamo razne aktivnosti, teško je da svi odemo na celodnevni izlet kada traje sezone, tačnije nemoguće je, zato sada sve nadoknađujemo. Uskoro krećemo sa treninzima, spremam se za novo poglavlje u karijeri - izjavio je Mur.

U profesionalne vode ušao je preko italijanskog Palekanestra, igrao je potom u Izraelu, Francuskoj, a pre Partizana bio je u Kini. A sada slede novi izazovi u karijeri.

- U ovom momentu zaista ne znam šta me čeka. Možda je Kina najrealnija opcija, postoje neke ponude, ali moram da sačekam i vidim sve sa porodicom, agentom. Želim da odem u pravu sredinu. Nekoliko stvari treba da se poklopi. Nisam isključio ni povratak u Evropu - rekao je košarkaš.

Partizan je zvanično završena priča, a svom bivšem klubu želi sve najbolje.

- Rastali smo se na najbolji mogući način. Odradio sam ugovor, klub me je ispoštovao. Imam samo reči hvale za Srbiju, Beograd i naravno Partizan. Neverovatna sezona, neverovatan tim - oduševljen je Mur.

Priznaje da ostaje žal zbog neosvojenih trofeja, ali isksutva ostaju za ceo život.

- Prošlo je više od mesec dana od ludih mečeva sa Zvezdom. Svi utisci su se slegli… moram da priznam da su nekako pomešani. Žao mi je što nismo osvojili trofeje, jer činjenica je da nismo ispunili zacrtane ciljeve, ali opet… nekako sam srećan, ponosan što sam bio deo ove ekipe. Ne bih da pričam klišee, ali stvarno smo izgledali kao porodica. Nije bilo klanova, svi smo se borili kao tim, nismo pobedili, ali sam uveren da svi momci koji budu u timu naredne sezone igraće mnogo bolje - istakao je Dalas.

On je potom i otišao korak dalje, uveren da će crno-beli osvajati trofeje naredne sezone.

- Zapravo uveren sam da će Partizan sve osvojiti naredne sezone. Verujte mi na reč, tim je vrlo talentovan, vrlo malo fali da se pređe ta granica i da talentovani tim postane šampionski. Videćete, još jedne pripreme sa trenerom Obradovićem i to je to, sve će leći na svoje - kaže Mur.

Kada se sve sagleda, njegova porodica je stvorila dom u Beogradu.

- Nigde do sada nam nije bilo kao u Partizanu. Deca su išla u školu u Beograd, sin je čak počeo da izgovara neke srpske reči, evo sada nam je dom u Americi izlepljen majicama i šalovima Partizana. Možda više nisam igrač Partizana, ali kada sam odlazio iz kluba i kada sam pričao sa trenerom i ljudima iz kluba, rekao sam im da ću da se vratim, barem da kao navijač sa porodicom gledam neki meč - zaključio je Mur.


BONUS VIDEO: Partizan postigao 68 poena za poluvreme
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)