ČOVIĆ: "Odustajanje Partizana je unapred režirano"

Novosti online

08. 07. 2022. u 18:51

TURBULENTAN dan u taboru tima sa Malog Kalemegdana...

ЧОВИЋ: Одустајање Партизана је унапред режирано

Nebojša Čović / Foto N. Paraušić

Prvo je rešeno pitanje novog trenera, a potom je održana Skupština košarkaškog kluba Crvena zvezda, na kojoj se obratio i predsednik kluba Nebojša Čović.

On je otkrio zanimljivu informaciju da je prethodno kontaktirao legendarnog trenera Pabla Lasa, ali je neizostavni deo obraćanja bilo i spominjanje večitog rivala, koji nije igrao plej-of nacionalnog prvenstva.

U svom govoru, Čović je sumirao prethodnu sezonu u kojoj je osvojena tripl kruna, a usput spomenuo i istupanje Partizana iz KLS.

- Završili smo izuzetno uspešnu takmičarsku godinu, sa rezultatskog aspekta. Osvojili smo tri trofeja, a pritisci su bili ogromni u javnosti. Posebno loš tretman imali smo u finalnoj seriji ABA lige, naročito od strane slovenačkih arbitara. Kada se saberu svi propusti, sudije su grešile tri puta više na našu štetu - 43:15 ili 16. Što se tiče KLS, odustajanje Partizana je unapred režirano, pošto je sistem takmičenja ranije izglasan. Najvažnije je da smo pobedili na svim fontovima - ocenio je Čović na Skupštini KK Crvena zvezda koja se održala u hotelu "Kraun Plaza".

FOTO: KK Crvena zvezda

Bilo je reči i o finansijskom stanju, a predsednik kluba sa Malog Kalemegdana je otkrio i koliki je poreski dug i budžet za prethodnu i narednu sezonu.

- Poreski dug manji je od 500 hiljada evra. Budžet prošle sezone bio je 9 miliona, a naredni bi trebalo 12 miliona, ali uz par miliona obaveza od lane - zaključio je Čović.

BONUS VIDEO: Majstorija Nikole Kalinića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijana vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijsk igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 13:59

Komentari (1)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev