UPAMTIĆE VAM "ORLOVI" OVO... FIBA bez mnogo milosti za Srbiju pred Evropsko prvenstvo, Pešićevi momci to neće zaboraviti

Novosti online

01. 08. 2022. u 17:28

NAJBOLjI košarkaši Srbije za tačno mesec dana počinju s nastupima na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini Italija, Češka, Gruzija i Nemačka, a pred taj događaj FIBA je, kao krovna organizacija "igre pod obručima" objavila listu favorita.

УПАМТИЋЕ ВАМ ОРЛОВИ ОВО... ФИБА без много милости за Србију пред Европско првенство, Пешићеви момци то неће заборавити

FOTO: FIBA.Basketball

I, Srbija se nije našla među tri selekcije koje se smatraju najvećim kandidatima za medalju.

Na prvom mestu svrstana je Slovenije, zbog nestvarnog Luke Dončića, ali i mogućnosti da mu se, kao u jurišu na prethodno evropsko zlato, priključi Goran Dragić koji je nedavno "raskrstio" sa penzijom.

FIBA je na drugo mesto stavila Francuze, zbog "osovine" koju predstavljaju Ivan Furnije i Rudi Gober, NBA zvezde.

Na trećoj poziciji kada se o favoritima radi je Grčka, pre svega zbog Janisa Adetokumboa (protiv kog će naši "orlovi" igrati 25. avgusta u Beogradskoj areni na startu druge runde kvalifikacija za Mundobasket).

I, tek na četvrtu poziciju - FIBA je svrstala Srbiju.

Obrazloženje je da, pored toga što u redovima naše nacionalne selekcije igra i MVP NBA lige, Nikola Jokić, "ne treba zanemariti značajno odsustvo Bogdana Bogdanovića". Tome se dodaje da Srbija može da računa i na vrlo velike talente ovog sporta, Nemanju Bjelicu, Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog.

Iza naše zemlje, redom su kao favoriti svrstani Litvanija, Španija, Turska, Italija, Nemačka, Češka, Hrvatska i ostali.

Evropsko prvenstvo u košarci 2022. - raspored mečeva Srbije i sistem takmičenja


Na Evropskom prvenstvu u košarci 2022. prvi meč Pešićevi "orlovi" igraju 2. septembra protiv Holandije, a  potom slede mečevi s Česima (3. septembra), Fincima (petog), Izralecima (šestog) i Poljacima (osmog septembra).

Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe idu u osminu finala, a naša, D grupa, ukršta se sa C u kojoj su Hrvatska, Ukrajina, Estonija, Grčka, Velika Britanija i Italija.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković