NIKOLA JOKIĆ O SRPSKOM MENTALITETU: "Mi volimo da pobeđujemo"

Novosti online

03. 08. 2022. u 13:10

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evrobasket, a među orlovima našao se i najkorisniji košarkaš NBA lige Nikola Jokić.

НИКОЛА ЈОКИЋ О СРПСКОМ МЕНТАЛИТЕТУ: Ми волимо да побеђујемо

FOTO: N. Paraušić

Zvezda Denvera ističe da je atmosfera u reprezentaciji odlična kao i svaki put. Kaže da je fokus na ostvarivanju plasmana na Svetsko prvenstvo i da se obezbedi kontinuitet igranja na velikim takmičenjima. Dodao je da mu mnogo znači da igra za Srbiju.

- Pričao sam sa familijom, totalno je drugačiji osećaj kada igraš za reprezentaciju, drugačije sam se osećao kada sam dolazio ovde, nego kada idem u Denver - kaže Jokić.

- Videćemo za Evrobasket, dokle doguramo. Sve ekipe dolaze sa ciljem da uzmu medalju ili da osvoje, ne treba da idemo sa nekim prevelikim ciljem, već dan po dan sa treningom i obazrivo. Naš mentalitet je takav, mi ne volimo košarku, nego da pobeđujemo, svi bismo voleli da uzmemo medalju, ali to je još daleko - smatra Jokić.

Inače, na prvi trening nacionalnog tima se nisu odazvala samo dvojica košarkaša. Radi se o Alekseju Pokuševskom i Nikoli Joviću.

U nacionalnom timu će osim njih dvojice i Nikole Jokića biti i Vasilije Micić, Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Milutinov, Balša Koprivica, Dušan Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista