"ORLIĆI" OVO NISU NI PRETPOSTAVLJALI DA ĆE DA IM SE DESI: Mladi košarkaši Srbije neće igrati za evropsko zlato

Novosti online

06. 08. 2022. u 19:06

U polufinalu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina starosti u Izmiru, košarkaška reprezentacija Srbije doživela je pravi debakl...

ОРЛИЋИ ОВО НИСУ НИ ПРЕТПОСТАВЉАЛИ ДА ЋЕ ДА ИМ СЕ ДЕСИ: Млади кошаркаши Србије неће играти за европско злато

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon tri pobede u grupi (lekcije Sloveniji, pa onda i prilično impresivnog nastupa protiv Grka, te lakog posla protiv Češke), usledile su bravure protiv Crne Gore, pa neverovatna košarkaška drama u borbi za polufinale.

Na krilima nestvarnog podviga i preokreta protiv vršnjaka iz Izraela, "orlići" su izašli na megdan selekciji Španije.

A tamo, izabranici Vladimira Đokića počišćeni su sa parketa hale "Mustafa Kemal Ataturk" rezultatom 60:38 (12:7, 19:6, 19:10, 10:15). 

Gotovo neverovatno deluje podatak da su srpski dečaci do prvih poena iz igre došli tek nakon devet minuta igre, a do tada jedini je loptu kroz obruč probacio Aleksa Milenković, poenima sa linije slobodnih bacanja. Ili, još neverovatnije - dali su samo jednu trojku na celom melu.

Ipak u samom finišu prvog kvartala Lazar Đoković pogotkom s distance, tim jednim jedinim koje su "orlići" imali, te Aleksa Milenković polaganjem - smanjili su deficit na samo 5 poena razlike i najavili da bi možda mogao da usledi scenario iz četvrtfinala sa Izrealcima.

Sa tim se nije složila "crvena furija", usledila je serija 13:2, a na semaforu je polovinom druge deonice pisalo 25:9, u korist momaka sa iberijskog poluostrva. 

Bilo je jasno po govoru tela naših momaka da nemaju snage da ponove još jednom čudesan preokret od pre samo dva dana...

Talentovani Izan Almansa gospodario je reketom i nastavio da zatrpava koš nemoćne Srbije, a prednost Španaca je rasla iz minuta u minut, do konačnih 60:38.

Naši momci, na kraju krajeva, očarali su izdanjima u Izmiru, a glavni džilj je ispunjen, ulaskom u polufinale, kupljena je karta za učešće na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 19 godina, koje se igra narednog leta.

Jedan loš dan, neće baciti mrlju na sve ono što su uradili talentovani momci iz zemlje košarke.

Lazar Đoković je sa 13 poena bio jedini sa dvocifrenim učinkom u našem timu, kod Španaca je blistao Izan Alamnsa sa 21 poenom. Edi Pinedo je dodao 11.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)