OD "ŠAMARANJA", PREKO OBARANJA, DO... Pogledajte kako izgled trening moćnih Pešićevih "orlova" (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2022. u 15:20

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije priprema se za dva velika izazova, drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojima "orlovi" uopšte ne stoje dobro, ali i šampionat Evrope, na kome imaju ogromne ambicije.

ОД ШАМАРАЊА, ПРЕКО ОБАРАЊА, ДО... Погледајте како изглед тренинг моћних Пешићевих орлова (ВИДЕО)

FOT: Košarkaški savez Srbije

Svetislav Pešić i stručni štab našeg državnog tima mogu da računaju na prilično impresivan sastav, iako ne i najjači koji bi mogao da se sastavi, ali svi oni koji se nalaze na pripremama - polako ali sigurno uviđaju kako je to čuveni strateg uspevao u decenijama za nama da stvara šampionsku nit u ekipama koje je predvodio.

O tome svedoči i detalji sa treninga košarkaške reprezentacije Srbije koji se, u vidu video-zapisa, nalaze i pred vama.

U njemu možete da vidite i deo kondicionih vežbi, i deo treninga posvećen refleksima, ali i stabilnosti, a tu su i kontranapadi, bez kojih naša košarkaša nikada ne bi ni bila ono što je uspela da bude - elitna, na svetskom nivou.

Nakon uvodnih individualnih treninga, reprezentacija Srbije je četvrtog avgusta zvanično počela pripreme za dve kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. protiv Grčke i Turske, odnosno Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

Dvadesetpetog avgusta, Srbija će dočekati Grčku u Štark areni. Tri dana kasnije, naš tim će igrati u Istanbulu protiv Turske. Drugog septembra, „Orlovi“ će odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a rival će im biti selekcija Holandije.

Otkazi Pešiću i sastav Srbije za Evrobasket 2022

Podsetimo, na prvi trening nacionalnog tima se nisu odazvala samo dvojica košarkaša. Radi se o Alekseju Pokuševskom i Nikoli Joviću.

U nacionalnom timu će osim njih dvojice i Nikole Jokića biti i Vasilije Micić, Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Milutinov, Balša Koprivica, Dušan Ristić.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima