TITULE I PLEJ-OF EVROLIGE Iskusni bek Partizana Danilo Anđušić sa visokim ambicijama ulazi u narednu sezonu

V. P.

23. 08. 2022. u 22:48

TREĆI put u karijeri obukao je crno-beli dres, sada kao 31-godišnjak evroligaškog iskustva stečenog prošle sezone u Monaku.

ТИТУЛЕ И ПЛЕЈ-ОФ ЕВРОЛИГЕ Искусни бек Партизана Данило Анђушић са високим амбицијама улази у наредну сезону

FOTO: KK Partizan

Deceniju ranije osvojio je s Partizanom nacionalni kup i titulu šampiona Srbije, 2015. se prekratko zadržao u klubu da bi mogao da pomogne u pohodu na trofeje. Pitanje o ambicijima u predstojećoj sezoni gotovo da smatra suvišnim...

- Kada igrate za Partizan, očekivanja su uvek visoka. Titule i plej-of Evrolige - rekao je bek crno-belih Danilo Anđušić na početku priprema. - To su glavni ciljevi i daćemo sve od sebe da ih ispunimo. Još je rano, treba da uspostavimo hemiju, da krenemo sa radom i napravimo pravi tim koji može da ostvari tako nešto. Verujem da imamo kvalitet za to.

Anđušić je ovog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa crno-belima kao već dokazana šuterska opcija.

- Uzbuđen sam, treći put sam u Partizanu, ali je potpuno drugačije nego ranije. Verujem da će ovo biti treća sreća. Kao da sam došao u novi klub: drugačije, bolje organizovano, imamo svoju halu... Radujem se saradnji sa Željkom Obradovićem, već u prvih par dana pokazao je zašto je najbolji u istoriji evropske košarke, verovatno i svetske.

Nije se našao na spisku kandidata za kvalifikacione utakmice za SP i Evropsko prvenstvo. Na društvenim mrežama postavio je par sarkastičnih komentara tim povodom, ali biće vatreni navijač Srbije.

- Verujem da imamo kvalitet za zlato, za medalju sasvim sigurno. To se pokazalo i kroz pripremne utakmice. Iako nije išlo baš sve glatko, vidi se da imamo kvalitet. Nikola Jokić donosi prevagu i biće pravi lider ove ekipe. Verujem da će do početka prvenstva uspeti da uđu u pravi ritam. Nadam se da ćemo uspeti da zabeležimo dve pobede u kvalifikacijama, koje će nam mnogo značiti u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo. Što se mene tiče, uvek sam tu za reprezentaciju. Svaki put kada dobijem poziv, odazvaću se ukoliko je to moguće. n

PANTERU SE SVIĐAJU NOVI MOMCI

PRED Kevinom Panterom je druga sezona u Partizanu, u prvoj je ostao bez trofeja.

- Očekujem da pobeđujemo, da rastemo kao ekipa iz dana u dan. Svestan sam da je još rano za priču, ali imamo ciljeve koje želimo da ispunimo. Sviđaju mi se novi momci. Igrao sam protiv Džejmsa Nanelija kada sam bio u Zvezdi. Protiv Dantea Egzuma nisam, ali sam zadovoljan izgledom ekipe u ovom momentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?