GOBER IMA SVOJE FAVORITE NA EVROBASKETU: "Tri ili četiri ekipe iz ove grupe će dospeti barem do četvrtfinala"

Novosti online

03. 09. 2022. u 11:17

U SUBOTU, 3. septembra, dve moćne evropske košarke sile će se sukobiti u takozvanoj "grupi smrti" Evrobasketa 2022. Dan pre utakmice, francuski reprezentativac Rudi Gober govorio je o predstojećem izazovu protiv reprezentacije Litvanije.

ГОБЕР ИМА СВОЈЕ ФАВОРИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТУ: Три или четири екипе из ове групе ће доспети барем до четвртфинала

AP Photo/David Zalubowski

Ipak, Slovenija je u prvom meču Litvaniji prvi poraz na turniru (92:85).


- Oba tima su odigrala zaista jaku utakmicu. Kraj utakmice je mogao da ode u drugom pravcu, mogla je i Litvanija da pobedi. Slovenija je igrala bolje u poslednjih nekoliko minuta. Mislio sam da će Litvanija pobediti - rekao je Gobert.

Francuski centar veruje da tri ili možda sva četiri tima iz Grupe B mogu da pobede protivnike iz Grupe A kada počne nokaut faza.

- Ali to samo pokazuje koliko je visok nivo u ovoj grupi. Svaki posed na utakmici je izuzetno važan. Mislim da će nam ova grupa dosta značiti u nastavku takmičenja, sa 3 ili 4 ekipe koja će dospeti barem do četvrtfinala - rekao je Gobert.

U međuvremenu, reprezentaciju Francuske je na startu turnira zaustavio domaćin grupe B, Nemačka. Tim Vensena Kolea postigao je samo 63 poena i izgubio sa 13 poena razlike (76-63).

Za 25 minuta, Gober je postigao 11 poena, 12 skokova i 4 izgubljene lopte. Francuski tim je ukupno napravio 17 izgubljenih lopti, a Nemci samo 9.

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića bodri "orlove"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote