SIN ZVEZDINE LEGENDE REŠIO DRAMU U GRUPI "ORLOVA": Fantastičan duel, ali i opomena selekciji Srbije (VIDEO)

Novosti online

03. 09. 2022. u 22:49

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je u subotu uveče na delu mogla da vidi koliko joj težak zadatak uskoro sledi na Evrobasketu.

СИН ЗВЕЗДИНЕ ЛЕГЕНДЕ РЕШИО ДРАМУ У ГРУПИ ОРЛОВА: Фантастичан дуел, али и опомена селекцији Србије (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Holanđane su "orlovi" pobedili u prvom kolu, a u utorak će igrati protiv Izraelaca koji su u drugoj rundi pobedili Holandiju sa 74:67.

Najzaslužniji za to bio je Deni Avdija, sin nekadašnjeg Zvezdinog asa, Zufera, koji je pri rezultatu 62:61 pogodio u dva naredna napada Izraela i "odmakao" svoju ekipu na, ispostavilo se nedostižnih, 67:61.

Avdija je bio najbolji akter u pobedničkoj ekipi: postigao je 21 poen, uz četiri skoka, dve osvojene lopte, jednu asistenciju, ali i pet izgubljenih lopti.

Deni Avdija na meču Izrael - Holandija na Evrobasketu 2022 / FOTO: FIBA.Basketball

Odličan "pomoćnik" bio mu je Jam Madar, dobro znan ovdašnjoj košarkaškoj publici zbog nastupa u Partizanu, koji je protiv "lala" postigao 14 poena, uz po tri skoka i asistencije.

Vorti de jong na utakmici Izrael - Holandija na Evropskom prvenstvuu košarci / FOTO: FIBA.Basketball

U poraženoj, selekciji Holandije, Vorti de Jong koji je dan ranije gospodario terenom protiv Srbije sveden je odličnom odbranom Izraelaca na samo 12 poena, a i sa toliko je bio najefikasniji u svom timu.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" su odigrali uvodna dva meča, protiv Holandije i Češke. Posle prvog dana odmora, slede nova dva nastupa u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim u utorak u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote