CRNA GORA SLAVI NOVOG JUNAKA: "Đetići" preživeli najstrašnije gostovanje na Evrobasketu i izbegli balkanski okršaj u osmini finala

Novosti online

07. 09. 2022. u 20:55

KOŠARKAŠKA reprezentacija Crne Gore završila je prvu fazu Evrobasketa pobedom koja joj je omogućila da prođe u osminu finala.

ЦРНА ГОРА СЛАВИ НОВОГ ЈУНАКА: Ђетићи преживели најстрашније гостовање на Евробаскету и избегли балкански окршај у осмини финала

FOTO: FIBA.Basketball

Crna Gora je u veoma zanimljivom okršaju u Tblisiju (koji je, bar sudeći po onome što se dešavalo turskim košarkašima, najmanje gostoljubivo mesto na Evropskom prvenstvu u košarci) savladala domaćina, Gruziju, sa 81:73 i tako zauzela treće mesto u grupi A.

Borili su se i jedni i drugi bez kompromisa, svesni važnosti ishoda ovog duela, a Crna Gora je tri minuta pre kraja izdražala veliki nalet rivala. Trojkom Mihailovića tada se odmakla na šest razlike, a posle kiksa Gruzije, "dalekometnim" dodavanjem za Drobnjaka, te njegovim pogotkom, povela je sa 70:62 i utrla put ka veoma bitnom trijumfu koji vodi u nokaut fazu.

Drobnjak, koji je na isteku vremena za treću deonicu pogodio iz teške pozicije trojku (i malo se i povredio, saplevši se o reklamu) odigrao je meč kao da je daleko iskusniji od svoje 22 godine - ubacio je 22 poena (šut iz igre 9/13), a odličnu podršku pružao mu je Kendrik Peri, strelac 17 poena.

U gruzijskoj selekciji, u čijem je stručnom štabu, podsetimo, pomoćnik selektora Ilijasa Zurosa srpski stručnjak Miloš Gligorijević, najefikasniji je bio Mekfaden sa 16 poena, dok su po 14 ubacili Sanadze i iskusni Šermadani.

Crna Gora će kao trećeplasirana u svojoj grupi igrati u osmini finala protiv drugoplasirane ekipe iz grupe B, a to će biti Nemačka, bez obzira na ishod meča "pancera" sa već otpisanom Mađarskom.

Da je Crna Gora završila kao četvrta, igrala bi u osmini finala protiv Slovenije.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D. Pešićevi "orlovi" su odigrali uvodne mečeve protiv Holandije, Češke, Finske i Izraela, pa im je ostao samo još jedan pre selidbe u Nemačku, gde se igra nokaut faza.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu takmičenja po grupama, Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

U toj grupi, stanje na tabeli pred poslednje kolo je sledeće:

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?