"JOKIĆ JE 'TATICA' NA PARKETU!" Muta Nikolić: Nikola se za sve pita, ne moramo da brinemo zbog povrede Nedovića

N. I. - S. R.

07. 09. 2022. u 21:52

VELIKI peh zadesio je košarkašku reprezentaciju Srbije, koja za večeras (21.00) u Pragu ima zakazan direktan dvoboj sa Poljskom za prvo mesto u grupi, u poslednjem kolu. Iskusni bek "orlova" Nemanja Nedović povredio je list na nozi tokom utakmice četvrte runde sa Izraelom (89:78), a posle dodatnih pregleda je selektoru Svetislavu Pešiću i navijačima naše selekcije stigla veoma loša vest: Eksplozivni bek je završio nastup na Evrobasketu!

ЈОКИЋ ЈЕ ТАТИЦА НА ПАРКЕТУ! Мута Николић: Никола се за све пита, не морамо да бринемо због повреде Недовића

FOTO: N. Paraušić

Bekovska linija Srbije tako je dodatno oslabljena, pošto je Pešić još pre polaska na Evropsko prvenstvo rekao Teodosiću da ne računa na njega, Avramović je polomio ruku, a Marinkovića već danima muči stomačni virus.

Na svu ovu muku se u stručni štab i među navijače uvukla zebnja zbog povrede Vladimira Lučića u finišu utakmice sa Izraelom. I sve to pred presudni susret u grupnoj fazi u kojoj je rival naše selekcije Poljska. Pre meča, tokom intoniranja himni, možda će nostalgija da proradi kod starijih navijača, kada čuju uvodne taktive himne našeg protivnika (sličnost sa "Hej, Sloveni"), ali mnogo više će Pešića i njegov tim da muče raspucani rivali, koji imaju teoretsku (a i praktičnu) šansu za prvo mesto na tabeli, ukoliko Jokić i ekipa dozvole senzaciju i jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg toka Evrobasketa.

Miroslav Nikolić, jedan od srpskih trenera koji je godinama bio deo stručnog štaba naše reprezentacije, prokomentarisao je za "Novosti" izostanak Nemanje Nedovića do kraja Evrobasketa, ali je istovremeno pokušao da umiri eventualne strahove...

- Ne moramo mnogo da brinemo zbog izostanka Nemanje Nedovića, jer imamo dosta bekova u rotaciji. Čak i Ognjen Jaramaz može da popuni tu prazninu. U principu, to će biti samo jedan igrač manje brojčano, a svi koji su u konkurenciji, mogu jednako dobro da ga zamene. Reprezentaciju Srbije dobro vodi selektor Svetislav Pešić, a naravno, Jokić nam je igrački najbitniji. Nikola je "tatica" na parketu, za sve se pita. On je i plejmejker kad treba, razigrava ostale, asistira, postiže poene - optimista je popularni Muta Nikolić.

PEH Nedović na susretu sa Izraelom/FOTO: KSS

Optimizam kod iskusnog trenera mogao bi da se ispostavi kao vrlo realan, a odgovor ćemo svi da dobijemo večeras, kako bude odmicala utakmica sa Poljacima. Posle nje ćemo saznati ko je rival "orlova" u osmini finala i kako izgleda projektovana trasa na putu ka nekoj od medalja. Da li će biti vajde od tog projekta i koliko on može da se pretvori u delo na terenu zavisi od toga koliko Micić, Jokić i ostali mogu da ponove od repertoara iz mečeva sa Finskom, pre svega. Jer, od osmine finala na parketu će ipak biti rivali koji zaslužuju da se pohvale mnogo većim košarkaškim znanjem od onih koji su do sada bili na suprotnoj strani terena.

Nikoline broje za istoriju

CENTAR reprezentacije Srbije Nikola Jokić je učinkom na utakmici protiv Izraela ispisao nekoliko stranica istorije (29 poena, 11 skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte).

* Nijedan košarkaš na evrobasketu u 21. veku nije imao takav učinak.

* Postao je prvi naš košarkaš sa tri vezana dabl-dabl učinka na šampionatima Starog kontinenta.

* Jedini je igrač u istoriji reprezentacije Srbije, koji je na jednom susretu EP postigao više od 25 poena i imao više od 10 skokova.

A sad selidba u Berlin

POSLE večerašnje utakmice sa Poljskom, reprezentacija Srbije preseliće se u Berlin, u kojem će se igrati svi mečevi od osmine finala do finala.

Moderna "Mercedes benc arena" će biti mesto na kojem će 16 reprezentacija da igra na  sve ili ništa.

BONUS VIDEO: EVROBASKET 2022: Zavirite u svlačionicu "orlova"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024