HRVAT RASKRINKAO POCEKA: Kako je selektor Italije prevario Srbiju

Novosti online

12. 09. 2022. u 13:20

SRBIJA je eliminisana sa Evropskog prvenstva. Ostaje velika žal, činilo se da smo glavni kandidati za zlato, ali se isprečila Italija i Đanmarko Poceko.

ХРВАТ РАСКРИНКАО ПОЦЕКА: Како је селектор Италије преварио Србију

FOTO: FIBA.Basketball

"Orlovi" su imali potpunu kontrolu meča, a onda je klupa "azura" dobila drugu tehničku grešku sredinom treće deonice, a Poceko je zbog toga morao da napusti halu pri rezultatu 63:57 u korist Srbije. Energični trener ranije je dobio tehničku, a prilikom odlaska srdačno se pozdravljao sa svojim timom, Svetislavom Pešićem, Predragom Danilovićem kojeg je pomenuo i posle meča...

Dan kasnije čini se da je sve ovo bio plan Italijana. O taktici Italijana oglasio se i hrvatski košarkaš Miro Bilan, koji je uočio šablon u Pocekovom ponašanju. Centar koji je sarađivao sa Đanmarkom Pocekom u Dinamo Sasariju zaključio je da je njegov nekadašnji trener osam puta isključen tokom dvogodišnjeg mandata, a da je ekipa uvek pobeđivala.

Predstava koju Poceko napravi njegovom timu donese novu energiju, a pomoćnik Edoardo Kasalone treba samo da preuzme motivisane igrače i povede ih ka pobedi. Tako je bilo i sinoć, kada su Poceko i njegov tim oprobanom taktikom ugasili snove o zlatu srpske reprezentacije.

- Tokom moje dve sezone u Dinamo Sasariju, Poceko je osam puta isključen, a Edoardo Kasalone preuzimao ulogu prvog trenera tokom meča. Njegov rezultat? 8-0 - napisao je hrvatski košarkaš Miro Bilan uz čestitke dvojici italijanskih trenera na jednoj od najvećih pobeda u istoriji njihove reprezentacije. 

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (3)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima