SVE IH OBMANUO: Da bi ga pustili na Evrobasket - čuveni as potpisao izjavu da neće igrati u Rusiji, a čim se Evropsko prvenstvo završilo...

Novosti online

21. 09. 2022. u 15:38

DANAS o jednom košarkašu priča (skoro) cela planeta.

СВЕ ИХ ОБМАНУО: Да би га пустили на Евробаскет - чувени ас потписао изјаву да неће играти у Русији, а чим се Европско првенство завршило...

FOTO: Tanjug/AP

Čuveni francuski as Toma Ertel ima novi klub.

Igraće bar godinu dana za Zenit iz Sankt Peterburga i... To ne bi bilo ništa čudno, da ovom potpisivanju ugovora nije prethodilo jedno drugo potpisivanje.

Naime, slavni Francuz je dobio poziv Zenita još u avgustu, pred Evropsko prvenstvo u košarci, ali su mu iz Košarkaškog saveza Francuske tada zapretili da neće moći na Evrobasket ako usred čitave situacije u Ukrajini odluči da baš u Rusiji nastavi klupsku karijeru.

Navodno, on je morao da potpiše i pismenu izjavu da neće igrati za neki ruski klub, pa je tek tada uvršten na spisak putnika na Evropsko prvenstvo, ali...

Čim se Evrobasket završio - Ertel je sproveo u delo svoju zamisao:

Postao je košarkaš ruskog košarkaškog kluba, a sa Zenitom je potpisao ugovor na godinu dana, uz predviđenu mogućnost saradnje od još jedne sezone, ako obe strane za to budu zainteresovane na leto 2023.

Toma Ertel ima 33 godine, stiže u novi klub iz Real Madrida, a tokom karijere je ostvario brojna priznanja. Recimo, bio je najbolji asistent Evrolige 2016. godine, u dresu Anadolu Efesa, bio je MVP španskog kupa 2018. i 2019. kao član Barselone, a i MVP turskog Kupa 2015, kao igrač Anadolu Efesa.

Šampion Španije je bio dvaput, u prethodne dve godine, s Realom, a i u njega je stigao posle mnogo muka, jer je Barselona otkrila da u završnoj, četvrtoj godini igranja za nju - pregovara sa njenim mrskim rivalom, pa je čak bio poslat i da trenira s podmlatkom.

Ni u Realu nije mnogo "mirovao", te je iz disciplinskih razloga propustio drugi deo sezone za nama.

Sa reprezentacijom Francuske je osvojio zlato na Evrobasketu 2013, te srebro sad u nedelju, a ima i srebrno medalju s Olimpijskih igara u Tokiju 2021, kao i bronzu s Mundobasketa 2014.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAPITEN JE SPREMAN: Bogdanović jedva čeka Olimpijske igre, a evo šta je poručio Amerikancima