PARTIZAN SILAN PRED BAJERN: Crno-beli igrali u gostima kao u Beogradu! Igokea pala pred Žocovom četom

Novosti online

25. 12. 2022. u 20:31

KOŠARKAŠI Partizana savladali su Igokeu u okviru 12. kola ABA lige rezultatom 96:85.

ПАРТИЗАН СИЛАН ПРЕД БАЈЕРН: Црно-бели играли у гостима као у Београду! Игокеа пала пред Жоцовом четом

FOTO: ABA liga

Nakon što je Željko Obradović promenio identitet crno-belih u podvizima koji su napravljeni u Evroligi, danas je ponovo viđena prepoznatljiva ofanzivna košarka, i meč na veliki broj poena, kakvi su obično oni koje Partizan igra ove godine.

Trio iz spoljne linije Panter - Naneli - Egzum od prvog minuta našao je svoj napadački ritam. Upravo na krilima njihove dobre šuterske večeri, "parni valjak" je već nakon prve deonice napravio dvocifrenu prednost, na semaforu je stajalo 22:33 u korist srpskog predstavnika. 

Na tribinama fantastičan ambijent, kao da je Partizan igrao na domaćem, a ne na gostujućem parketu. Veliki broj navijača beogradskog kluba iz Republike Srpske danas je bio "vetar u leđa" svojim miljenicima u Laktašima 

FOTO: ABA liga

Poluvreme kao iz bajke za pristalice crno-belih. Fluidni napad mleo je rivala, lopta se kretalo brzo, fantastični procenti šuta i za tri i za dva, a prednost već sredinom treće četvrtine odlazi i na velikih +15.

Negde krajem trećeg kvartala ponovo se desilo nešto što je prava boljka Partizana ove godine. Ponovo minuti praznog hoda, veliki pad igre, a sve to koristi Igokea, i prilazi rivalu na samo posed prednosti, bilo je +3 za Obradovićeve pulene.

FOTO: ABA liga

Srpski stručnjak osetio je da bi već poraženi rival mogao lako da im pravo niotkuda skine skalp. Usledio je prepoznatljiv tajm-aut najtrofejni statega Evrope koji je bio besan zbog odnosa prema igri, i letargičnog pristupa, a onda...

Neki novi Partizan vratio se nazada na parket. Matijas Lesor ponovo je preuzeo odgovornost u trenucima kada se sve rušilo, njemu se pridružio i Uroš Trifunović.

Partizan poenima iza reketa ponovo stvara kapital, ali jedan čovek, Amerikanac u redovima Igokee odbio je da podigne belu zastavicu. Nestvarna šuterska klinika Kroforda držala je rezultatski priključak, sve dok Džejms Naneli na ulasku u poslednji minut nije doneo trojkom velikih +8.

FOTO: ABA liga

Tada je bilo jasno da nema povratka za momke iz Laktaša. Najefikasniji igrač susreta bio je upravo Kroford sa 26 poena. Džejms Naneli upisao je 18 poena,  kao i Kevin Panter, a Matijas Lesor meč je završio sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

Partizan će naredni meč na Jadranu igrati protiv Zadra, ali će pre toga u okviru Evrolige ugostiti Bajern, Andree Trinkijeriju u Beogradu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!