GROBARI OBARAJU REKORDE EVROLIGE: Partizan najgledaniji, Zvezda daleko iza

Novosti online

07. 01. 2023. u 21:02

NAVIJAČI Crvene zvezde i Partizana obeležili su Evroligu, barem kada je reč o dešavanjima koja nisu vezana za sam parket. Nestvarne atmosfere koje su ove dve grupe navijača pravile u dosadašnjem delu najelitnijeg takmičenja Evrope bile su nedeljama unazad predmet priča košarkaških kuloara.

ГРОБАРИ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ ЕВРОЛИГЕ: Партизан најгледанији, Звезда далеко иза

FOTO: EPA

Ipak, "grobari" su u jednom segmentu dobrano nadmašili "delije", u pitanju je poseta na utakmicama, mada naravno, razlog svakako da leži u tome da su ogromne razlike u kapacitetu hala u kojima večiti nastupaju    

Crno-beli su devet puta bili domaćini do sada i u Areni je bilo prisutno 148,689 gledalaca. U proseku utakmice tima Željka Obradovića u Beogradu prati 16,521 navijač.

Samo još dve ekipe po apsolutnom broju prelaze brojku od 100.000 gledalaca. To su Žalgiris sa 131.637 gledalaca (14,626 u proseku) i Efes sa 111.508 gledalaca (12,389 u proseku)

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 12. mestu po poseti sa ukupno 57,679 gledalaca, odnosno 7,209 u proseku.

Inače, rekord sezone je utakmica Partizan - Makabi. U beogradskoj Areni 18. novembra bilo je prisutno 19,011 gledalaca.

Evroliga je na dobrom putu da obori rekord po broju gledanosti. Na preseku koji je rađen pre mesec dana, Evroliga ima u proseku 8,827 gledalaca po utakmici ove sezone, što je daleko više u odnosu na prošlogodišnju rekordnu sezonu u kojoj je prosek bio 8,588 gledalaca po meču.

BONUS SADRŽAJ: Lista zarada za  2022. godinu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)