AMERI VRTE GLAVOM: Nikola Jokić posle sjajnog koša za pobedu Denvera uradio ono što mnogi ljubitelji NBA nisu očekivali (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2023. u 19:52

NIKOLA Jokić je zbog povrede propustio jedan meč, gostovanje Los Anđeles Klipersima, ali je sa NBA bravurama nastavio. Ali, ne samo da je u dresu Denver nagetsa ostvario novi trijumf, i to dalekometnim pogotkom pred poslednji zvuk sirene, već i jednim potezom koji je mnoge američke ljubitelje košarke iznenadio.

АМЕРИ ВРТЕ ГЛАВОМ: Никола Јокић после сјајног коша за победу Денвера урадио оно што многи љубитељи НБА нису очекивали (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, duel Denver - Orlando rešio je Jokić trojkom u poslednjim momentima utakmice.

Ali, jedan detalj je, isprva, mnogima promakao.

Naime, dok je cela hala slavila, a i ne samo Denverovi rezervisti, već i Srbinovi saigrači koji su s njim tada činili petorku, Jokić je odmah počeo da gleda iza sebe, ne bi li video da li se neki igrač rivala pozicionira da primi dugačko dodavanje i pogotkom izbori produžetak.

I, kako je Franc Vagner upravo to pokušao da uradi, srpski as je odmah za njim potrčao, sprečivši tako da Orlando ekspresno uzvrati na njegovu trojku.

- Svidelo mi se što je prva stvar koju je Jokić uradio bila da se pobrine da niko od rivala ne trči iza njega i tamo dobije dodavanje preko celog terena - poručio je jedan navijač nagetsa na Tviteru, a odgovorio mu je Majk Singer, novinar koji pomenuti NBA klub svakodnevno prati za Denver post:

- To je zbog toga što je upravo on hvatao rivale "na spavanju". Sećate li se Golden Stejta?

Iako već godinama oni Amerikanci koji ne vole što je Jokić u vrhu MVP priča govore "Ha can't play defense!", aludirajući na to da je centar Denvera daleko impresivniji u napadu nego kada treba čuvati rivale, i te kako je najbolji igrač lige podigao nivo svoje odbrane.

O tome svedoči ne samo primer sa kraja meča sa Orlandom, već i neki detalji koje ističe novinar portala DNVR, Harison Vind:

- Nikola Jokić je 13. u NBA ligi po ukupnom broju ukradenih lopti, a šesti po osuećenim protivničkim dodavanjima. Imao je bar jednu "krađu" u deset uzastopnih utakmica, a dve na ovoj (s Orlandom), koje su dovele do pogodaka iz tranzicije - poručio je Vind uz snimak tih situacija koji je i pred vama:

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

"Nikola Jokić stats" je pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje 24,7 poena po NBA meču, uz 10,9 skokova i 9,8 asistencija po odigranoj utakmici. 

 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića će nastavlja seriju "domaćih" utakmica i to, redom, protiv Portlanda, Minesote, Indijane i Oklahoma sitija. Prvi naredni meč, protiv Trejlblejzersa, je u sredu, tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, a on "dolazi" nakon što je Portland deklasirao ekipu Dalasa sa 140:123, i to uz 40 poena Demijana Lilarda, a po 20 koje su postigli i Nurkić, i Simons i bivši član nagetsa, Džerami Grant.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

NBA rezultati:

Bruklin - Oklahoma 102:112 (Pokuševski nije igrao zbog povrede)

Denver - Orlando 119:116

San Antonio - Sakramento 119:132

Portland - Dalas 140:123

LA Lejkers - Filadelfija 112:113

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)