NOVA BURA U SRPSKOJ KOŠARCI: Crvena zvezda neće da igra Kup Koraća?

Novosti online

24. 01. 2023. u 12:22 >> 12:28

Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u celosti

НОВА БУРА У СРПСКОЈ КОШАРЦИ: Црвена звезда неће да игра Куп Кораћа?

FOTO: M. Vukadinović

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da neće imati svoje predstavnike na žrebanju parova ovogodišnje završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu. Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15. do 18. 2. 2023. godine doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine. KK Crvena zvezda Meridianbet ovim gestom jasno i nedvosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja! Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju. Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ KK Crvena zvezda Meridianbet treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo? KK Crvena zvezda Meridianbet je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije! Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni. Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! KK Crvena zvezda Meridianbet zato i na ovaj način podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije! Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda Meridianbet ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (15)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!