GDE JE ZVEZDA, TU JE DRAMA: Nedović udarao, Dobrić i Vildoza nokautirali Makabi! (VIDEO)

V. Preradović

09. 02. 2023. u 22:58

SPREMITE se za dramu i kada se ne oseća njen miris, jer to je Crvena zvezda u Evroligi. Makabi je bio u nokdaunu najvećim delom meča u Tel Avivu od udaraca Nemanje Nedovića, ali je nokautiran tek u poslednjim sekundama aperkatima Ognjena Dobrića i Luke Vildoze - 89:86.

ГДЕ ЈЕ ЗВЕЗДА, ТУ ЈЕ ДРАМА: Недовић ударао, Добрић и Вилдоза нокаутирали Макаби! (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Petom uzastopnom pobedom nad izraelskim velikanom, koji je ove sezone na domaćem terenu izgubio još samo od Barselone, stavila je tačku na niz od četiri poraza i ostala u nikad neizvesnijoj plej-of trci. Srećom, Tel Aviv je već neko vreme Zvezdina sigurna luka.

Biće nam malo lakše ako Braun ne bude igrao, rekao je trener crveno-belih pred put u Izrael. Američki plejmejker, koji je na dan utakmice produžio ugovor do 2026, ostao je u civilu i malo više olakšao posao svom nekadašnjem timu. Bez njega, Makabi je skup odličnih basketaša bez pravog lidera.

Izostanak najboljeg igrača ne baca senku na odlično prvo poluvreme srpskog tima na obe strane terena. Odbrana je bila dovoljno pokretljiva da zatvori većinu organizovanih pokušaja domaćina, prolazila su samo soliranja Boldvina i Kolsona. Napad je izgledao neuporedivo bolje u odnosu na prethodne utakmice, najviše zahvaljujući fenomenalnom Nedoviću.

Naš reprezentativni bek poigravao se sa ponosom Izraela, pročistio duge cevi i pogodio četiri trojke, kao deo repertoara kojim je u prvih 20 minuta sasuo 18 poena direktno u lice protivnika. Širinu Zvezdinom napadu davali su Dobrić, Petrušev i Ivanović sa pet asistencija, uz tri ukradene lopte. Čak i bez doprinosa dezorijentisanog Vildoze, crveno-beli su dva minuta pre odmora imali 14 poena prednosti.

Nedović je ostao van igre u uvodu treće četvrtine, ali to nije usporilo Zvezdu. Samo je promenilo koncepciju i prebacilo težište na centarsku liniju. Petrušev je nastavio uspon ka evroligaškim zvezdama, Mitrović stavio tapiju na protivnički reket sa pet ofanzivnih skokova, iz kojih je vođstvo naraslo na 16 razlike. Boldvin je nakratko preuzeo šou dok se na parket nije vratio šef parade u Tel Avivu. Nedović je nastavio tamo gde je stao, ponudio Makabiju da sam izabere oružje od kojeg će stradati. Trojke i neuhvatljivi prodori kao zagonetka koju ne baš elitna odbrana domaćina nije mogla da odgonetne.

Makabi se u poslednjoj četvrtini pridigao sa patosa, agresivnijom odbranom na Nedoviću ukočio Zvezdin napad i uveo meč u svoju komfornu zonu. Imao je i svog Nedovića u liku Boldvina, koji je igrao utakmicu karijere. U kritičnim trenucima ukazao se Vildoza, skromno izdanje pokrivao detaljima koji život znače. U dramatičnoj penal završnici hladnokrvno je pogodio četiri slobodna bacanja i odbranio Dobrićev ključni koš, 12 sekundi pre kraja.

- Izgleda da ne znamo mirno da dobijemo utakmicu, uvek neka drama - rekao je Nedović, koji je meč završio sa 28 poena. - Važna pobeda za hvatanje voza za top 8. Mnogo sam bolji šuter od tih 23 odsto za tri poena, ali je najvažnija pobeda. Ako uz to odigram dobro, još bolje.

IVANOVIĆ: ODLIČNI 35 MINUTA

TRENER Crvene zvezde Duško Ivanović zadvoljan je izdanjem svog tima u većem delu meča sa Makabijem.

- Igrali smo odlično 35 minuta, u poslednjih pet imali smo problema u napadu i to nas je koštalo mirnije završnice. Sve u svemu, mogu da budem zadovoljan onim što su moji igrači pokazali protiv izuzetno dobrog tima na njegovom terenu.

MAKABI 86

C. ZVEZDA 89

DVORANA „Menora Mivtačim“. Gledalaca: 10.000. Sudije: Perez, Sukis, Klivaz.

MAKABI: Adams 9, Boldvin 38 (5/9 za dva, 6/10 za tri), Martin, Menko, Sorkin 5, Dibartolomeo 2, Hilijard 10, Koen 2, Braimo 2, Nibo 2, Ziv, Kolson 16.

C. ZVEZDA: Vildoza 10, Lazarević, Mitrović 14 (6/8 za dva, 6 sk), Lazić 2, Martin, Dobrić 13, Ivanović 3 (7 as), Ilić, Nedović 28 (5/7 za dva, 6/9 za tri), Kuzmić 5 (5 sk), Petrušev 12 (5 sk), Bentil 2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)