IZ RAZVOJNE LIGE DO TITULE U ZAKUCAVANJU: Meklang ispisao istoriju serijom fantastičnih zakucavanja, Lilard najbolji "trojkaš" (VIDEO)

Novosti online

19. 02. 2023. u 08:37

NBA Ol-stars vikend nastavljen je u noći između subote i nedelje takmičenjima u veštinama, trojkama i zakucavanju, a zvezda večeri bio je, po prvi put u istoriji, košarkaš koji je na Ol-stars vikend došao iz Dži lige, bez ijednog odigranog meča u Ligi.

ИЗ РАЗВОЈНЕ ЛИГЕ ДО ТИТУЛЕ У ЗАКУЦАВАЊУ: Мекланг исписао историју серијом фантастичних закуцавања, Лилард најбољи тројкаш (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o novom šampionu u zakucavanju, 24-godišnjem Meku Meklangu, doskorašnjem članu Delaver blu koatsa, ekipe iz Dži lige (ranije poznate kao Razvojna liga). Delaver je od 2013. godine filijala Filadelfije siksersa, za koju je Mek potpisao i u čijem dresu se pojavio na viekndu, a tek treba da debituje za novi klub.

Meklang je 188 centimetara visoki plej koji je igrao za koledže Džordžtaun i Teksas tek, a 2021. je izašao na draft na kome nije izabran. Karijeru je nastavio u Razvojnoj ligi u kojoj je bio Ruki godine 2021, a u međuvremenu je odigrao samo dva meča u NBA, po jedan za Lejkerse i Bulse.

Za titulu najboljeg u zakucavanju borili su se, osim Meklanga, i Kenjon Martin Džunior (Hjuston Rokets), Trej Marfi Treći (Nju Orleans Pelikans) i Džeriho Sims (Njujork Niks).

Niko od njih nije imao nikakve šanse pored omalenog pleja. Meklang je prvi u istoriji dobio sve tri "pedesetice" pošto su mu u finalu svih pet sudija (Džamal Kroford, Lisa Lesli, Karl Maloun, Harold Majner, Dominik Vilkins) u sve tri runde dali čistu desetku.

Takođe, prvi u istoriji je koji u finalu ima stoodstotan učinak, pošto je sva zakucavanja izveo iz prve.

U takmičenju u trojkama pobedio je Demijan Lilard sa 26 poena u finalu. Posle prve runde najbolji je bio Tajris Haliburton iz Indijane sa 31 poenom, ali je u finalu podbacio i zabeležio samo 17.

Treći učesnik finala bio je Badi Hil, takođe iz Indijane, a u prvoj rundi otpali su Lari Markanen, Džejson Tejtum, Tajler Hiro iz Majamija, Džulijus Rendl i Kevin Erter. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu