ZVEZDA BRUTALNO ODGOVORILA ATAMANU! "Ako je on zaboravio, mi ne možemo": Evo šta stoji iza rata "delija" i turskog stratega

Novosti online

09. 03. 2023. u 18:33

KOŠARKAŠI Crvene zvezde savladali su u 27. kolu Evrolige akutelnog evropskog prvaka Anadolu Efes. Nakon spektakularne partije crveno-belih konačan rezultat bio je 94:75, a tokom, kao i posle meča, dosta se pričalo o Erginu Atamanu, treneru turskog tima.

ЗВЕЗДА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА АТАМАНУ! Ако је он заборавио, ми не можемо: Ево шта стоји иза рата делија и турског стратега

FOTO: M. Vukadinović

Trener Anadolu Efesa imao je svoj mini-šou tokom prethodne večeri u hali Aleksandar Nikolić.

Nakon konstantno negodovanja sudijskih odluka i salve uvreda koje je dobio u srpskoj prestonici, turski stručnjak je dobio drugu tehničku grešku, a potom je morao da napusti klupu svog tima.

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

 

Ataman je rekao je da su uvrede sa tribina koje je dobio u Beogradu sramota za košarku, a ubrzo je stigao i odgovor sa Malog Kalemegdana.

– KK Crvena zvezda primorana je da reaguje nakon neprimerenih izjava trenera Anadolu Efesa posle utakmice u Beogradu u kojoj je naš tim zasluženo stigao do pobede.

Klub nikada nije, niti će podržavati uvrede i verbalne napade na bilo koga na utakmicama u ogranizaciji KK Crvena zvezda.

Međutim, trener Anadolu Efesa svojim ponašanjem, isprovocirao je reakciju publike i navijača. Da li je to ponašanje bilo primereno, pokazalo je i kasnije isključenje trenera gostujuće ekipe, ali i neke utakmice u drugim zemljama u okviru istog takmičenja sa istim epilogom.

Konačno, nekadašnji trener Galatasaraja ‘zaboravio’ je šta se dogodilo 2014. godine, zaboravio je na Marka Ivkovića, i kako je nazvao navijače i pristalice našeg kluba. Ako je on zaboravio – mi ne možemo. Sve ostalo, ide njemu na čast – stoji u saopštenju crveno-belih.

RAT DELIJA I ATAMANA, ŠTA STOJI ZA SVEGA?

“Rat” na relaciji Ergin Ataman – “delije” počeo je 21. novembra 2014. godine. Tada je u Istanbulu uoči okršaja Galatasaraja, koji je on vodio, i Crvene zvezde, ubijen sprski navijač, Marko Ivkovića Jagoda. Ergin Ataman je posle utakmice imao užasan komentar:

– Grupa od 300 navijača Zvezde bez karata organizovala se u vojnu formaciju. Gađali su bakljama i kamenjem policiju i naše navijače. To nisu navijači, već teroristi. Evroliga hitno treba da ih kazni – sramno je rekao Ataman.

FOTO: EPA

Kada je uvideo da je pogrešio i da je jedan mlad život ugašen pokušao je da opravda.

– Izjave koje sam dao na osnovu nedovoljnih saznanja o incidentima koji su se desili, definitivno nisu bile na mestu i izazvale su posledice koje mi nikako nisu bile namera – rekao je Ataman.

Erign Ataman je nakon toga svaki put “na nož” dočekan u Beogradu. Kada je Galata gostovala crveno-belima u Beogradskoj areni, trofejni trener je gađan svinjskim papcima.

Prst u oko Srbiji i Srbima je stavio prošle jeseni kada nije dozvolio Vasiliju Miciću da igra protiv Turske u kvalifikacijama za Mundobasket. Ergin Ataman je “persona non grata” u Beogradu.

BONUS VIDEO: Igor Duljaj posle derbija: Naterali smo Zvezdu da igra sa petoricom pozadi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu