NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO: Nikola Jokić se osvetio Italijanu za šok-poraz Srbije na Evropskom prvenstvu u košarci (VIDEO)

Novosti online

09. 04. 2023. u 15:30

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije završila je sa učešćem na Evropskom prvenstvu u osmini finala, a jedan od trojice najvećih "krivaca" za taj epilog - našao se na "meti" Nikole Jokića u NBA ligi.

НИЈЕ ЗНАО ШТА ГА ЈЕ СНАШЛО: Никола Јокић се осветио Италијану за шок-пораз Србије на Европском првенству у кошарци (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, i pored 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, "orlovi" su poklekli u Berlinu protiv Italije, koja je priredila senzaciju pobedom nad dotad neporaženom ekipom selektora Svetislava Pešića od 94:86.

Naravno, najviše se posle meča pričalo o tome kako je Marko Spisu, momak koji je prosečno postizao 3,8 poena na utakmicama uvodne faze, ubacio Srbiji šest trojki "sa klupe" i dogurao do 22 poena, ili što je jedan manje dao Meli, ali briljirao je na tom meču i Siome Fontekio.

Italijan, koji je član Jute džez, je "orlovima" ubacio 19 poen, šutirajući 3/3 za dva, 3/6 za tri, 4/4 sa linije penala, uz pet skokova, dve "krađe" i asistenciju. Sada, sedam meseci kasnije, "natrčao" je na Jokića.

I "pao" na njegovu fintu.

Minule noći su se sastali Juta i Denver i, iako se ekipe srpskog asa nije baš proslavila, on nije "mogao" a da ne priredi novu asistenciju koja je izazvala veliku pažnju.

Usred kontre nagetsa, Nikola Jokić je, naime, dobio prejako upućenu loptu od Arona Gordona, ali nije očajavao - iako je protrčao ispod koša rivala, dok ga je Fontekio pratio, italijanskog reprezentativca je zaprepastio kada je, posve neočekivano, iza sebe  (i njega) proigrao Majkla Portera juniora koji je potom zakucao:

Jokić (koji je Italiji u osmini finala Evrobasketa ubacio 32 poena i imao 13 skokova, te po četiri asistencije i izgubljene lopte, ali i dve osvojene, kao i jednu blokadu) sa saigračima iz Denvera se, podsetimo, već pobrinuo da osvoji prvo mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Ostao im je još jedan meč (nedelja, 21.30, kod kuće protiv povratnika u plej-of, Sakramenti Kingsa), a onda će malo pričekati na prvi takmičarski nastup u doigravanju, jer će o poslednjim učesnicima nokat faze odlučivati tzv. "plej-in" utakmice u kojima učestvuju timovi od sedmog do desetog mesta u obe konferencije.

Što se srpskog centra tiče, Nikola Jokić privodi ligaški deo sezone uz nestvarne proseke od 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po utakmici.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)