TO JE RECEPT ZA PLEJ-OF: Timska akademija Jokićevih Denver Nagetsa

V. P.

17. 04. 2023. u 18:12

KAKO će izgledati Denver u plej-ofu? Ako je prva utakmica sa Minesotom reprezentativni primer, Nikola Jokić i njegovi Nagetsi sročili su definiciju timske košarke u ubedljivom trijumfu nad "vukovima" za vođstvo u četvrtfinalnoj plej-of seriji Zapadne konferencije - 109:80.

ТО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА ПЛЕЈ-ОФ: Тимска академија Јокићевих Денвер Нагетса

Foto AP

U prvom poluvremenu je povukao MVP okidač, posadio na svoju vrtešku centarske tehnike Rudija Gobera i Karla Entonija Taunsa. Najveći deo svog učinka od 13 poena, 14 skokova i šest asistencija ostvario je u delu igre dok su se saigrači još borili s početnom plej-of tremom.

U trećoj četvrtini povukao se u senku pozornice, reflektori su osvetlili Džamala Mareja (24 poena) i Majkla Portera (18). Udarni trio Denvera zbirno je ostvario učinak od 55 poena, 33 skoka i 16 asistencija, uz samo dve izgubljene lopte. Svi starteri su bili dvocifreni, plus rezervista Brus Braun (14).

Pažnju TV ekipe "Insajd NBA", u kojoj su Šakil O`Nil i Čarls Barkli, privuklo je to što se Jokić vratio u igru osam minuta pre kraja na plus 30 za Nagetse. Ubrzo je napravio petu i šestu ličnu grešku i ponovo seo na klupu. Voditelj Erni Džonson ga je upitao zašto se vraćao:

- Mislim da to nije pitanje za mene... Nemam problem sa tim da igram u "garbidž tajmu" (period kada je meč odlučen). Dešavalo mi se to u prve dve-tri sezone - rekao je Nikola i potom odgovorio na pitanje šta misli o igri Mareja kao drugog igrača tima. - Iskreno, Džamal je nekad prvi igrač tima.

Mnoge je zabrinuo kadar iz poslednje deonice sa ledom na ručnom zglobu, posebno plej-of večeri koja je obilovala povredama glavnih igrača. Jokić nema ozbiljniji problem i biće sto odsto spreman za drugi meč u četvrtak u 4.00 po našem vremenu, takođe u Denveru.

Superstar Milvokija Janis Adetokumbo doživeo je kontuziju donjeg dela leđa krajem prve četvrtine meča sa Majamijem, u kojem je bek gostiju Tajler Hiro doživeo prelom šake i završio sezonu. Povredu šake je pogoršao as Memfisa Dža Morent u prvoj utakmici sa Lejkersima.

PRVA RUNDA PLEJ-OFA

ZAPAD: (1) Denver - (8) Minesota 109:80 (Marej 24 - Edvards 18), (4) Finiks - (5) L. A. Klipers 110:115 (Durent 27 - Lenard 38), (2) Memfis - (7) L. A. Lejkers 112:128 (Džekson 31 - Hačimura 29, Rivs 23), (3) Sakramento - (6) G. Stejt 126:123 (Foks 38 - Kari 30).

ISTOK: (1) Milvoki - (8) Majami 117:30 (Midlton 33 - Batler 35), (4) Klivlend - (5) 97:101 (Mičel 38 - Branson 27).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!