DENVER IMA VIŠE DŽOKERA: Jokić ne mora sve sam, tu su Marej i Porter

V. P.

20. 04. 2023. u 23:33

JEDNA loša četvrtina umalo da poništi prednost domaćeg terena Denvera u plej-of mečevima sa Minesotom.

ДЕНВЕР ИМА ВИШЕ ЏОКЕРА: Јокић не мора све сам, ту су Мареј и Портер

Foto AP

Nagetsi su indolentno prosuli zalihu od 21 poena, ali su se na vreme konsolidovali i poveli 2:0 u seriji (122:113) pred selidbu u Mineapolis, gde će u noći između petka i subote biti odigrana treća utakmica prve runde (3.30).

Nikola Jokić je statistički imao još jedno upečatljivo izdanje, za 37 minuta ostvario je učinak od 27 poena (šut 10/19), devet skokova i isto toliko asistencija. Međutim, ključnu ulogu odigrali su njegov prvi i drugi asistent. Džamal Marej je sa 40 poena ponovo bio najefikasniji igrač Nagetsa, kanadski bek pritisnuo je plej-of taster kao svojevremeno u sezoni završenoj u "balonu" u Orlandu.

- Uradio je toliko dobrih stvari za nas. Borio se s povredom, počinjao sa klupe, pa je dobio ulogu startera. Igra dobro, zaslužio je sve što mu se sada dešava sada. On je definitivno naš najbolji igrač u ove dve utakmice - pohvalio je Jokić saigrača i osvrnuo se na kritičnu treću četvrtinu. - To je samo jedna četvrtina, odigrali smo sedam dobrih na svom parketu. Očekivao sam da oni reaguju, a mi da padnemo.

U poslednjoj deonici iskoračio je Majkl Porter, koji je u završnih 12 minuta ubacio 13 od svojih 16 poena u ovom meču.

- Majk je bio sjajan u tom delu utakmice, baš sam mu malopre rekao da nam je njegova dobra igra donela pobedu. Igrao je sam u jednom momentu. Ovo je tim u kojem svako može da istupi i napravi dobre stvari. Neću da kažem da treba čekati svoju šansu, ali ponekad je stvarno tako - konstatovao je Jokić.

PLEJ-OF

ZAPAD: Memfis - L. A. Lejkers 103:93 - 1:1 (Tilman 22 - Džejms 28), Denver - Minesota 122:113 - 2:0 (Marej 40 - Edvards 41).

ISTOK: Milvoki - Majami 138:122 - 1:1 (Lopez 25 - Batler 25).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu