JOKIĆEV REKORD I IZVINJENJE SAIGRAČIMA: "Zahvalan sam im što nisu ljuti na Mareja i mene"

V. P.

24. 04. 2023. u 15:21

DENVER je imao vođstvo 3:0, spremnu "metlu" za Minesotu u prvoj rundi Zapadne konferencije, Nikolu Jokića raspoloženog kao nikad do sada u plej-of mečevima...

ЈОКИЋЕВ РЕКОРД И ИЗВИЊЕЊЕ САИГРАЧИМА: Захвалан сам им што нису љути на Мареја и мене

Tanjug/AP

"Vukovi" su se borili kao da im je život u pitanju i trijumfom u produžetku (114:108) izborili petu utakmicu, koja će biti odigrana u Koloradu u noći između utorka i srede (3.00).

Kada je uvideo da njegovi saigrači nisu pri šutu, dvostruki MVP stisnuo je jače poentersku papučicu i sa 43 poena probio granicu ličnog rekorda u plej-ofu. Njegov procenat realizacije (15/26) bio je daleko iznad timskog (42/95), na tri minuta pre kraja učestvovao je u svakoj akciji Nagetsa u seriji 12-0 kojom su došli nadomak pobede i plasmana u drugu rundu.

Na 12 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene u regularnom toku meča, stao je na liniju slobodnih bacanja i promašio jedno. Iako je moglo da bude pobedničko, krajnje je pogrešno prilepiti mu etiketu tragičara nakon meča u kojem je 41 minut nosio na svojim leđima kompletne Nagetse. Ipak, Jokić nije bežao od samokritike...

- Promašio sam jedno slobodno bacanje pre produžetka, u finišu i nekoliko lakih "floutera", trojku kada sam bio otvoren. Imali smo šansu da završimo posao, ali su se oni očajnički borili da ostanu u seriji. Moramo svi da uradimo bolji posao u sledećoj utakmici, timski i individualno.

Izvinio se saigračima zbog toga što Džamal Marej i on nisu uspeli da zadaju Minesoti završni udarac.

- Teško je za ostale momke, Marej i ja znamo šta treba da radimo na kraju, zahvalan sam im što nisu ljuti na nas. Obično radimo dobar posao, sada to nije bio slučaj.

Sezona se približila kraju za Bogdana Bogdanovića, koji je bio rezervisan u trećem porazu svoje Atlante od Bostona - 121:129 (1:3 u pobedama). Skromnih 19 minuta na terenu i posledično skroman učinak našeg beka od osam poena (šut 3/8) i dve uhvaćene lopte. Seltiksi bi mogli da stave tačku na ovu seriju pred svojom publikom, u sredu od 1.30 časova.

PRVA RUNDA NBA PLEJ-OFA

ISTOK: Njujork - Klivlend 102:93 (3:1 u seriji), Atlanta - Boston 121:129 (1:3).

ZAPAD: G. Stejt - Sakramento 126:125 (2:2), Minesota - Denver 114:108 pr. (1:3).

* Plej-of serije se igraju na četiri pobede

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto