"LUDA" UTAKMICA U ARENI: Partizan ispustio pobedu nakon velike drame

A. I.

02. 05. 2023. u 22:29 >> 22:22

KOŠARKAŠI Partizana dočekali su u trećem meču top 8 faze Evrolige Real Madrid, uzbudljiva utakmica igrana je u Beogradu. Snašao se bolje madridski tim u neizvesnoj završnici (80:82). Smanjili su tako Španci na 2:1 u top 8 seriji.

ЛУДА УТАКМИЦА У АРЕНИ: Партизан испустио победу након велике драме

M. Vukadinović

Partizan - Real Madrid 80:82 (32:19, 16:26, 15:21, 17:16)

Partizan: Vukčević 2, Ledej 15, Koprivica, Avramović, Papapetru 4, Egzum 11, Naneli 13, Trifunović 2, Anđušić 6, Madar 12

Real Madrid: Vilijams-Gos 22, Rendolf 1, Fernandez 6, Abalde, Hanga 3, Hezonja 12, Rodrigez 3, Porije, Kornel, Tavares 26, Ljulj, Musa 9

Gotovo savršen početak imao je Partizan. Crno-beli su poveli 12:0, i nakon toga do sredine poluvremena održavali su su stečenu prednost, a potom im je šut okrenuo leđa, te su dozvolili rivalu da se vrati u meč. Drugo poluvreme bilo je sušta suprotnost, igrala se dramatična utakmica.  

Tri izgubljene lopte na startu meča imao je Real, mučili su se dosta da organizuju napad. Dve izgubio je Džanan Musa, jednu Ljulj. Partizan je to iskoristio da povede 12:0.

M. Vukadinović

Odličan je bio Smailagić, pratili su ga Madar i Ledej. Pokušavali su zonskom odbranom Madirđani da ukrote razjarene crno-bele, ali su u nastavku rešetali košgeteri Željka Obradovića.

Čak 32 poena dali su domaći igrači u prvoj deonici, primili su samo 19 te su zasluženo vodili.

Nastavili su istim tempom u uvodu druge četvrtine, Real je utegao odbranu i mini serijom 5:0 uspeli su Madriđani da četiri minuta pre kraja poluvremena posle dugo vremena imali su gosti zaostatak od deset poena. Potom je Tavares sa penala spustio goste na jednocifreni zaostatak.

M. Vukadinović

Tri minuta Partizan je bio bez poena, nisu se ni gosti u tom periodu proslavili, te je stajalo na semaforu 41:32.

Topila se prednost domaćeg sastava. Dva puta imao je "parni valjak" 12 poena viška, ali su do poluvremena igrači "kraljeva" uspeli da spuste na pola koša minusa.

Dve brzo izgubljene lopte Partizana. Real na samo poen zaostatka 50:49 na startu treće deonice. Poveli su gosti po prvi put na meču sredinom treće deonice, četiri minuta pre kraja imali su gosti 55:58.

M. Vukadinović

Razigrao se u nastavku Najdžel Vilijams Gos, a sve manje rešenja bilo je za Valtera Tavareša, dok je Domaće trojkom zadržao u životu Zek Ledej, te u poslednjih 10 minuta Partizan je imao zaostatak 63:66.

Uspeli su poenima Egzuma domaći da se vrate na 68:68 sedam minuta do kraja. Odlično su crno-beli igrali odbranu, ali je dosta problema bilo u napadu, na ruku im je išla bezidejna igra Madriđana u nekoliko napada, te su održavali rezultatsku neizvesnost i minimalni zaostatak od dva poena.

Trojkom Nanelija tri minuta pre kraja izabranici Željka Obradovića došli su do vođstva 77:75. Nakon toga Rudi Fernandez napravio je faul u napadu, ali to nisu iskoristili domaći. U završnici su se bolje snašli gosti za konačnih 80:82

PARTIZAN - REAL MADRID (2:1 u seriji) 80:82

40' Dva poseda imao je Partizan koje nije iskoristio. Promašio je Rodrigez u završnici napada, Partizan nije uspeo da dođe do skoka preko Tavaresa, novi faul.  Pogodio je trojku Vilijams Gos. Promašio je Naneli, a Madar pravi faul. Pogodio je Hezonja. Trojku pogađa Ledej za 80:82

39' - Naneli nije bio precizan za tri. Odgovorio mu je istom merom Hezonja koji je promašio celu konstrukciju.

38'  Ne koristi napad Partizan, potom Tavares poentira - 77:77. 

37' Naneli pogađa za tri, pre toga promašio je Rodrigez pokušaj sa distance. Ponovo vodi Partizan - 77:75. Dodatnu priliku da se rezultatski odlepi Partizan je dobio nakon faula u napadu Rudija Fernandeza.

36' Ponovo Tavares dobija previše prostora i zakucava. Smailagić hvata loptu na skoku, fauliran je, pogodio je dva penala za 74:75

35' Zagrejao se Egzum koji pogađa za dva o tablu, a Musa promašuje celu konstrukciju - 72:72

34'Jam Madar nakon prodora odlučuje da šutira sa distance, laki poeni za Izraelca, a na drugoj strani Edi Tavares zakucava jednom rukom

33' Neverovatna igra u ovim momentima, bezidejni šutevi i promašaji Reala, ali crno-beli dozvoljavaju skokove rivalu, koji to i dalje ne koristi.

32' Ponovo je Partizan na minus 1, dvojku pogađa Dante Egzum.

31'Novi poeni Vilijams Gosa, a potom poslastica za navijače u Areni, snažno zakucavanje jednom rukom zeka Ledeja

FOTO: M. Vukadinović

TREĆA DEONICA 63:66

30' Odgovorio je Najdžel Vilijams Gos istom merom.Prve poene pogodio je i Tristan Vukčević

29' Musa i Tavares pogodili su za goste, a prvu trojku na drugoj strani Zek Ledej 61:63

27' Joanis Papapetru pogađa za tri iz teške situacije. Promašuje Musa, a zakucava Tavares.

26' Dva nerealizovana napada Partizana, uz nove poene Marija Hezonje - 55:58.

M. Vukadinović

25' Valter Tavares sa penala poentira za novo vođstvo - 55:56.

24' Po prvi put vodi Real. Mario Hezonja bio je siguran za dva poena. Novi poeni za Nanelija.

23' Ekstra posed za ekstra posedom ima Real, iskoristio je na kraju Najdžel Vilijams gos to i upisao poene, nakon toga Anđušić promašuje - 53:51

22' Gubi Avramović loptu, potom faulira Najdžela Vilijamsa Gosa koji je bio polovičan, a drugom trojkom Danila Anđušića dolaze do 53:59

21'  Izgubili su crno-beli loptu, rivalu ju je predao Alen Smailagić. Maše gosti trojku. Usledio je odličan prodor Alena Smailagića i zakucavanje preko Tavaresa.

Foto: M.Vukadinović

KRAJ DRUGE ČETVRTINE 48:45

Šutirao je Partizan 16:31 iz igre, pogodili su pet trojki, uz 11 ubačenih slobodnih bacanja iz 15 pokušaja. Dodali su i 13 skokova crno-beli-

- Pokušaćemo da kontrolišemo igru. Nemamo dva najbolja igrača, ali smo svakako tim, učinićemo sve što možemo da dobijemo meč, rekao je na poluvremenu Alen Smailavić.

20' Musa je pogodio i spustio Madriđane na poen zaostatka - 46:45. Odbranili su se crno-beli. Dante Egzum upisuje dvojku, na poluvremenu 48:45.

19' Avramović je uputio šut, Tavares je uspeo da ga izblokira, dosuđen je koš zbog silazne putanje, a Čuš Mateo tražio je čelendž. Poništen je koš igrača crno-belih.

18' Nakon gotovo pet minuta koš za domaće. Dva penala pogodio je Zek Ledej. Na drugoj strani Madar je faulirao Musu. Gledalo se da li je nesportski faul ili regularan. Nesportski faul dosuđen je Izraelcu. Pogodio je Musa oba penala, potom iz igre i Tavares. Na najbolji način odgovorio je Naneli, pogodio je trojku. Još jednom je Tavares pogodio - 46:43

17' Poeni Tavaresa prilazi Real na 41:34. Sa penala gosti spuštaju zaostatak na svega četiri poena.

PROČITAJTE JOŠ: "KRALj" SE CRVENI OD STIDA! Navijači Partizana su ovim potezom žestoko posramili igrače Real Madrida

M. Vukadinović

16' Krade loptu Avramović Rodrigezu. Odigrali su domaći dug napad. Hrabro je pokušao Smailagić da zakuca preko Tavaresa, nije uspeo da proturi loptu u koš.

PROČITAJTE JOŠ: NIKO NIKAD KAO PARTIZAN: Crno-beli nastavili da pišu istoriju Evrolige

15' Tavares je bio polovičan sa penala. Promašili su Avramović i Trifunović priliku da podignu prednost domaćih. Fauliran je Egzum. Promašio je Papapetru, uhvatio Trifunović loptu, pokušao je Grk još jednom, odbrana Tavaresa bila je na nivou.

14' Promašio je Smailagić za tri, a posle pogodio Rudi Fernandez. Posle dugo vremena Real na minus 10 - 41:31.

13' Egzum je bio neprecizan za tri, a Uroš Trifunović poentira uz skok.

12' - Precizan je bio Dante Egzum sa penala. Odgovorio je Hezonja.

11' Alen Smailagić se pretplatio na trojke Madridu, pogodio je drugu sa iste pozicije kao u prvoj četvrtini - 37:22

M. Vukadinović

PRVA ČETVRTINA 32:19

10' Entoni Rendolf je bio polovičan sa penala, Egzum na drugoj strani prodaje foru sa basketa za 32:19

9' Ušao je u igru Dante Egzum, a Joanis Papapetru sa penala uvećava prednost Partizana na 28:13. Drugu trojku na meču pogodio je Real, Serhio Rodrigez bio je precizan, dok je Zek Lidej poentirao uz skok.

7' Jam Madar pogađa za 25:13, Vilijams Gos promašuje na drugoj strani. Ponovo Izraleac dolazi do poena sa penala -27:13.

PROČITAJTE JOŠ: "IDEMO TAMO GDE TREBA DA ZAVRŠIMO": Neverovatna koreografija navijača Partizana

M. Vukadinović

6' Nova trojka Smailagića, preko ruke Valtera Tavaresa! Prve poene postigao je u nastavku Mario Hezonja, a nakon toga i Jam Madar dolazi do šestog.

5' Ledej pogađa, potom Vilijams Gos upisuje šesti poen, a potpuno sam Danilo Anđušić je bio i pogodio je trojku iz kornera.

4' Sada gosti dolaze do  serije 7:0, Tavares je poentirao, pa potom još jednom Vilijams Gos. U nastavku su zaigrali Madriđani zonsku odbranu, a Musa je pogodio trojku.

3' Polovičan je sa penala bio Zek ledej, potom Jam Madar krade loptu i donosi prednost Partizanu- 12:0. Vilijams Gos pogodio je dva penala, a na drugoj strani Smailagić polovičan.

M. Vukadinović

2' Gube nakon toga Madriđani loptu, a Serhio Ljulj pravi faul.Nakon dve izgubljene lopte Muse, gubi jednu i Ljulj, a poentirao je još jednom Smajlagić. Upisao se i Madar.

1' Prvi napad za Madriđane, pravi Džanan Musa faul u napadu. Smajlagić na drugoj strani poentira uz faul ali promašuje bacanje.

UOČI MEČA

20.24 - Tokom predstavljanja igrača iz Madrida navijači su ćutali i okrenuli leđa.

20.06 - Izašli su na teren košarkaši domaćeg tima i skratili muke gostima koji su dobili jako dug i glasan zvižduk. U momentima kada su izašli na parket igrači Partizana zagrmeli su i navijači.

20.01 - Košarkaši Reala izašli su na teren uz glasne zvižduke sa tribina. Valter Tavareš je sa saigračima, za sada je u trenerkama.

FOTO: Printskrin/SK

19.57 - Dosta navijača prisustno je i na Kalemegdanu odakle se prati meč u organizaciji KK Partizan.

19.40 - Pomešane su reakcije navijača na izlazak Marija Hezonje na parket. Prošli meč je dočekan ovacijama "grobara", a ovaj put one su bile sporadične, a preovladali su zvižduci.

19.20 -  Košarkaši Real Madrida stigli su u Beogradsku arenu, dočekao ih je veliki broj navijača koji ih je isprastio glasnim zvižducima.

18.40 - Procurila je u javnost koreografija koju će večeras navijači Partizana razviti u Areni.

18.05 -  Košarkaš Reala Geršon Jabusele oglasio se pred meč Partizana i Real Madrida

17.55 -  Zanimljivost koju je Evroliga objavila - Samo dva kluba uspela su da pobede oba plej-of meča na gostovanjima, Fenerbahče 2016/17. godine i Partizan u sezoni 2022/23. Ono što ti klubovi imaju zajedničko, jeste da ih je sa klupe vodio Željko Obradović.

Partizan je dobio oba meča u Madridu. Prvi u neizvesnoj završnici trojkom Kevina Pantera u poslednjim sekundama (87:89), a drugi, drugi je bio posebna priča. O njemu su u prethodnim danima ispisane brojne stranice u svetskim medijima.

Slavio je Partizan 95:80, a meč nije priveden kraju zbog toga što je minut i četrdeset sekundi pre kraja došlo do opšte tuče na terenu, te nije bilo dovoljno igrača da se meč privede kraju, te je registrovan rezultatom koji je bio na snazi.

Usled celog haosa u kome je Geršon Jabusele rvačkim zahvatom tresnuo o parket Dantea Egzuma, Australijanac je teren napustio sa štakama, a za današnji meč je pod znakom pitanja. Na terenu u crno-belom dresu neće biti Kevina Pantera koji je kažnjen sa dve utakmice, kao i Matijasa Lesora koji propušta samo večerašnji meč.

Na drugoj strani pored Jabuselea koji je sezonu u Evroligi završio neće biti na terenu ni Gabrijela Deka, a očekuje se povradak Valtera Tavareša.

Foto: EPA

Otud nikoga ne iznenađuje što su se košarkaši Reala pribojavali duela u Beogradu. Te su zahtevali pojačano obezbeđenje, kao i da se niko ne obraća medijima pred meč.

Partizan i Real Madrid su od 2000. odigrali 20 međusobnih duela u elitnom klupskom takmičenju Evrope – španski tim je dobio 15, ali Beograđani su u seriji od tri trijumfa.

Partizanu je jedna pobeda potrebna za plasman u polufinale Evrolige, a navijači očekuju da to može ostvariti već u prvom meču na svom terenu, a proslava plasmana u novu rundu nadmetanja bila bi najbolji odgovor i revanš za dešavanja u Madridu.

Spektakl i na Kalemegdanu uz prenos meča na velikom ekranu

Interesovanje za meč je toliko da su crno-beli organizovali gledanje duela na Kalemegdanu, gde pozivaju sve navijače da prisustvuju i odatle isprate meč s obzirom da je Beogradska arena rasprodata.

Prigodan program počinje u 18.30, a očekuje se da igrači, ukoliko pobede Real i izbore plasman na fajnal-for u Kaunasu, dođu na Kalemegdan na proslavu.

REČ TRENERA PARTIZANA - Obradović: Neka se ekipa Reala oseća prijatno, ne treba nam incident

- Znamo da treba da pobedimo još jednu utakmicu da se plasiramo na F4 i naravno da nam je velika želja da se kvalifikujemo. Ponosan sam na sve što je ova ekipa uradila, čestitke igračima na velikoj želji, na igrama. Da probamo sutra uveče da igramo na istom nivou u okolnostima takve kakve jesu. Moja velika želja je, kao što sam rekao da pozovem navijače da naprave atmosferu koju su pravili tokom godine i da se navija u fer i sportskoj atmosferi. Ne treba nam nikakav incident i da se ekipa Reala prijatno oseća ovde, to je moja velika želja. Ponosam sam na tu činjenicu da toliko ljudi žele da gledaju utakmice Partizana, hvala svima. Mislim da će ovi igrači koji će biti u timu odigrati dobar meč protiv Reala koji ima odlične igrače. Mislim da će i Tavareš da se vrati da igra. Oni su juče igrali meč u španskom prvenstu.  Branili smo ga i u Madridu bez njga, Od prilike, na isti način. Probaćemo da radimo neke stvari kad je on u pitanju. Naravno,. on je bitan igrač za njihovu igru. Pre svega odbrambeno, a onda i napadački. Probaćemo neke stvari da ponovimo.

REČ TRENERA REALA - Mateo: Ambijent čini stvari komplikovanijim

- Neće biti lako, imamo zaostatak. Čeka nas meč u ambijentu koji je svima poznat, što stvari čini još komplikovanijim. Moramo da se držimo zajedno, biće loših trenutaka i baš u tim momentima moramo da pokažemo najveće zajedništvo. Mnogo toga sam doživeo sa ovom grupom i u ovom klubu, ne dešavaju se neočekivane stvari samo u našem košarkaškom klubu, ima ih i u fudbalskom. Stvari koje su delovale nemoguće postale su moguće. Rekli su mi već da niko nikad nije napravio preokret posle ovolikog minusa, ali videćemo. Ako od nekoga možemo da očekujemo takve stvari, onda je to ova grupa, imam poverenje u njih, rekao je Čuš Mateo.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)