NBA OVO NIJE VIDELA 25 GODINA: Nikola Jokić zgromio Majami i nakrivio prsten

Novosti online

02. 06. 2023. u 05:05

Košarkaši Denvera poveli su u finalu NBA lige sa 1:0 protiv Majamija, pošto su na svom terenu slavili sa 104:93.

НБА ОВО НИЈЕ ВИДЕЛА 25 ГОДИНА: Никола Јокић згромио Мајами и накривио прстен

Foto AP

Najbolji u redovima Nagetsa kao po pravilu bio je Nikola Jokić. Srpski košarkaš je upisao tripl-dabl, deveti u ovosezonskom plej-ofu. Momak iz Sombora je zabeležio 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

A ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je Jokić oborio rekord star 25 godina kao igrač koji je u prvom poluvremenu upisao 10 asistencija na svom debiju u finalu.

U pobedničkom timu Srbina je pratio Džamal Marej sa 26 poena, Gordon je ubacio 16, Porter je imao 14 poena i 13 skokova, dok je Braun postigao 10 poena. Kod gostiju, Adebajo je ubacio 26 poena, uz 13 skokova i pet asistencija, dok je podbacio Džimi Batler postigavši samo 13 poena.

Od starta utakmice videlo se šta Denver želi, a to je da trči u leđa protivniku i da iskoristi prednost, kako u visini, tako i u snazi.

To je najbolje činio Eron Gordon koji je sa lakoćom unosio niže košarkaše od sebe, a kako Jokić obožava da ga “hrani” loptama, igra Nagetsa izgledala je veoma dobro.

Takođe, raspoložen je bio i Marej, dok je Porter Junior imao nekoliko sjajnih defanzivnih poseda, čime je još jednom pokazao da je napredovao u tom segmentu igre.

Jokić nije forsirao, ono njegovo, orkestrirao je napadom, sjajno pronalazio saigrače, i dominirao iako nije šutirao.

Prednost Denvera samo je rasla u drugoj četvrtini, igrali su sjajno izabranici Majka Melouna i utisak je bio da rutinski odrađuju posao. Nagetsi su na poluvremenu imali +17, 59:42.

Denver je nešto slabije otvorio treću četvrtinu, ali je brzo uspeo da se vrati na igru iz prvog poluvremena, pa je i prednost rasla. Raspucao se Brus Braun, dobro je igrao i ostatak tima, i prednost je u jednom trenutku iznosila +24 (84:60).

Međutim, Nagetsi su u poslednjoj deonici dozvolili opuštanje i to znatno veće u poređenju na start treće četvrtine. Ovoga puta Majami je ozbiljno zapretio i serijom 11:0 istopio je zaostatak (84:74).

Na sreću, Nagetsi su vođeni najboljim košarkašem na svetu i kada je tako, male su šanse da se ispusti +20. Jokić je u poslednjim minutima "isporučio", pogodio nekoliko šuteva i Denver je odbio nalet.

Druga utakmica se igra u noći između nedelje i ponedeljka, takođe u Denveru, a šampion će biti ekipa koja prva stigne do četiri pobede.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)