A NISTE MU VEROVALI! "Bucko iz Sombora" najslabiji pik sa MVP titulom u finalu

Novosti online

13. 06. 2023. u 06:35

Nikola Jokić je dobio svih 11 glasova u izboru za zvanje najkorisnijeg igrača finalne serije NBA lige.

А НИСТЕ МУ ВЕРОВАЛИ! Буцко из Сомбора најслабији пик са МВП титулом у финалу

FOTO: Tanjug/AP

Srpski centar je ispisao novu stranicu najjače košarkaške lige na planeti. Postao je najslabije rangirani igrač na draftu koji je stigao do laskavog priznanja.

Jokića je Denver izabrao kao 41. pika na draftu 2014. godine. Pre Jokića najslabije rangirani igrač na draftu koji je stigao do zvanja MVP finala bio je Denis Džonson, koji je kao 29. pik osvojio titulu sa Sijetl supersoniksima 1979. godine.

Jokić je u finalu u proseku beležio 30,2 poena, uz 14 skokova i 7,2 asistencije.

Srbin je odavno nadmašio kompletnu draft generaciju 2014. godine i nesumnjivo postao možda i ulov veka, shodno poziciji sa koje je uzet! Izuzetna je retkost da uopšte neko ko je izabran sa mesta iz poslednje trećine drafta izraste u ol star kalibar, a do pojave centra iz Sombora nije mogao da se zamisli MVP sa tako niske pozicije.

Ukratko, Nikola Jokić je tokom bezmalo decenije otkako ga je Denver uzeo sa 41. pozicije prošao put od potpunog autsajdera, do apsolutno najboljeg košarkaša na planeti! Još je neverovatniji Jokićev uspeh ako se setimo šta se dešavalo u trenutku kada ga je Denver uzeo. Svi dobro znaju priču o reklami za Tako Bel, odnosno kada je urednik programa na ESPN odlučio da pusti reklame baš u momentu kada je zamenik NBA komesara Mark Tejtum pročitao ime i prezime momka za koga tada u SAD niko nije čuo.

Dok je na kajronu bilo ispisano "Nikola Jokić (PF) Serbia", u pozadini je predstavljen sočni kesarito. Danas mnogima smeta, čak smatraju i da je uvredljivo to što tada niko nije obratio pažnju na igrača koji je izabran, ali realnost je potpuno drugačija. Reklama je bila puštena u trenutku kada se dobar deo auditorijuma već odjavio, pošto je prošao vrhunac najveće lutrije.

Danas mnogi u šali govore da je Nikola Jokić proslavio tada svež proizvod Tako Bela. Bio je toliko dugo popularan, da je iz ponude izbačen tek u aprilu ove godine! Dok je kesarito prošlost, Nikola Jokić je sadašnjost i budućnost NBA lige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

15 GODINA OD SMRTI MAJKLA DŽEKSONA: NJegov sin objavio fotografiju uz teške reči