ZVEZDA DAJE NAJVIŠE: Mirotiću 3.000.000 evra po sezoni!

V. Preradović

05. 07. 2023. u 07:00

KADA su prošle sezone lansirane nezvanične informacije da je Zvezda u prednosti nad konkurentima u nadmetanju za Fakunda Kampaca, mislilo se da nečiju maštu treba podhitno obuzdati. Naučna fantastika ubrzo se pretvorila u stvarnost, ozvaničen je angažman argentinskog asa. Zbog toga se sada malo ko zatresao od medijske detonacije iz Grčke da su crveno-beli izbili na čelo reda klubova čiji bi dres mogao da obuče Nikola Mirotić.

ЗВЕЗДА ДАЈЕ НАЈВИШЕ: Миротићу 3.000.000 евра по сезони!

EPA

Prema navodima uglavnom dobro obaveštene grčke agencije „SDNA“, ponudom crnogorskom krilnom centru od astronomskih 3.000.000 evra na godišnjem nivou, Zvezda je postala glavni favorit u utakmici za dovođenje najboljeg igrača Evrolige iz sezone 2021/2022. O kakvoj sumi se radi u mernom sistemu evropskog košarkaškog tržišta, dovoljno je pomenuti da Real Madridu ne pada na pamet da taj iznos iskešira svom najboljem igraču iz šampionske sezone Ediju Tavaresu.

Do objave ove informacije, atinski crveno-beli su bili najbliži tome da osiguraju Mirotićev potpis, posebno nakon što je njihov ovogodišnji MVP Saša Vezenkov preselio karijeru u NBA. Olimpijakos je već obavio razgovor sa najvećom zvezdom letnjeg prelaznog roka, pominjalo se da je 32-godišnji as zadovoljan onim što je čuo od trenera Jorgosa Barcokasa, ali i da su Pirejci spremni da finansijski idu maksimalno do ugovora od 2.800.000 evra po sezoni. Ranije je trener Milana Etore Mesina sa žaljenjem konstatovao da su usluge crnogorsko-španskog igrača van platežne moći njegovog kluba, dok se među retkima koji mogu da ga priušte spominjao Monako, koji je u većinskom vlasništvu ruskog milijardera Alekseja Fedoričeva.

BARSI SE NIJE ISPLATIO

NIKOLA Mirotić je prethodne četiri sezone od povratka iz NBA proveo u Barseloni. Prošle je u Evroligi prosečno beležio 15,4 poena, 4,3 skoka i 1,2 asistencije, uz šut iz igre od 58 odsto.

Ipak, nije uspeo da ispuni glavni cilj sa Kataloncima, da prvi put u karijeri podigne evroligaški pehar. Polufinalnu utakmicu fajnal-fora sa Realom odigrao je daleko ispod svojih standarda i potom preuzeo odgovornost za bolan poraz. Ima tri titule prvaka Španije i četiri u „Kupu kralja“.

Kako se Zvezda našla u tom društvu, kao i Partizan koji je dobio bitke sa Barselonom i Makabijem za Kevina Pantera i Zeka Ledeja? Odgovor nije teško dokučiti. U trenutnom izgnastvu moskovskog CSKA iz Evrolige zbog rata u Ukrajini, beogradski večiti rivali jedini su učesnici elitnog takmičenja koji se u najvećoj meri oslanjaju na državnu kasu, očigledno nikad izdašniju.

Kada je reč o Mirotićevom transferu u bilo koji klub, postoje određene prepreke vezane za raskid njegovog ugovora sa Barsom. Naime, preostale su dve godine koje bi, po nekim navodima, mogle da koštaju Katalonce čak 22.000.000 evra! U toku su teški pregovori, Mirotić navodno ne želi da popusti i zahteva da mu se isplati kompletan iznos. S druge strane, finansijski preopterećena Barselona planira da znatno smanji budžet za narednu sezonu. To, sasvim očito, nije slučaj sa Crvenom zvezdom.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo