NIKOLA I NIKOLA HOĆE DA IGRAJU ZA SRBIJU: Čeka se i treći

V. P.

10. 07. 2023. u 20:39

BEZ potrebe za žurbom. Poruka selektora Srbije Svetislava Pešića navijačima nestrpljivim da saznaju ko je u konkurenciji za nacionalni tim za nadolazeće Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar).

НИКОЛА И НИКОЛА ХОЋЕ ДА ИГРАЈУ ЗА СРБИЈУ: Чека се и трећи

FOTO: FIBA.Basketball

Krajnji rok za dostavljanje spiska ističe 12 dana pre početka takmičenja, tako da ima dovoljno vremena da sagleda kompletnu sliku.

Planirano je da pripreme za Mundobasket počnu 23. jula, do tada će javnost saznati ko želi i ko može da posveti ovo leto reprezentaciji. Do sada su javno istupili Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Aleksej Pokuševski i Nikola Milutinov, svi sa željom da se stave na raspolaganje, iz Amerike stiže informacija da bi i mladi igrač Majamija Nikola Jović rado ušao u to kolo. Očekivano i sasvim logično, vruća letnja tema je šta će odlučiti treći Nikola, sveže krunisani klupski šampion sveta sa Denverom i MVP velikog NBA finala.

- Iz razgovora sa svima, pa i sa Jokićem, smatram da se uopšte ne postavlja pitanje da li oni žele ili ne žele da igraju za reprezentaciju. I ono što se dešavalo prošlog leta je dodatna motivacija za svakoga. Iako smo izgubili od Italije, igrači su bili vrlo ponosni, srećni i zadovoljni što su proveli zajedno čitavo leto. Ne mogu sad da kažem da jedva čekaju da se ponovo vide, ali verujem da je reprezentacija jasno u njihovim planovima - rekao je Pešić u razgovoru za „Novosti“ krajem aprila, uz napomenu da će Jokićev nastup zavisiti i od dužine sezone sa Nagetsima.

FAVORITI SE IZJASNILI

MNOGE reprezentacije koje se nalaze u užem krugu favorita za medalje na SP obelodanile su na koje igrače računaju. Među njima su selekcije SAD, Australije, Francuske, Nemačke, Španije, Slovenije, Letonije…

Srbija će igrati u B grupi u Manili sa reprezentacijama Kine (26. avgust), Portorika (28. avgust) i Južnog Sudana (30. avgust), u drugoj fazi se ukršta sa timovima iz A grupe, u kojoj su Angola, Dominikanska Republika, Italija i Filipini.

Somborski maestro dirigovao je igrom Denvera do 13. juna i dodao franšizu iz Kolorada na spisak NBA šampiona. Jasno je da nema dovoljno vremena za odmor, koji provodi aktivno na raftingu, kao što je jasno da njegovo prisustvo ili odsustvo u potpunosti menja koncepciju igre Srbije. Njegov menadžer Miodrag Ražnatović objavio je sliku bilborda na kojoj je srpski Džoker u dresu sa državnim grbom, što su neki protumačili kao nagoveštaj da će biti zaštitno lice Mundobasketa 2023.

Kapiten Vladimir Lučić propustiće SP zbog oporavka od povrede, Nikola Kalinić bi mogao da priušti sebi slobodno leto, dok selidba Vasilija Micića iz Efesa u Oklahomu ne bi trebalo da bude prepreka da jedan od najboljih evropskih plejmejkera poleti sa „orlovima“ ka Dalekom istoku. Na spisku će se, gotovo izvesno, naći i Vanja Marinković, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo