PRED ODLAZAK "ORLOVA" U AZIJU: Miško Ražnatović se oglasio o košarkaškoj reprezentaciji Srbije

Novosti online

16. 08. 2023. u 21:21

Srbija i Portoriko su odigrali kontroli meč pred Svetsko prvenstvo u košarci, na kome će biti u istoj grupi, a tokom tog duela oglasio se i jedan od najpoznatijih menadžera "u igri pod obručima", Miodrag Miško Ražnatović.

ПРЕД ОДЛАЗАК ОРЛОВА У АЗИЈУ: Мишко Ражнатовић се огласио о кошаркашкој репрезентацији Србије

FOTO: N. Paraušić

Naime, dok su "orlovi" nokautirali Portorikance, Ražnatović, čiji je najpoznatiji klijent dvostruki MVP NBA lige, Nikola Jokić (koji će propustiti reprezentativne akcije ovog leta) na Tviteru se pohvalio uspehom svoje agencije.

On je prilično srećan što će čak devet "njegovih" igrača nastupati na Mundobasketu za Crnu Goru, a deset košarkaša koje zastupa - igralo je za Srbiju protiv Portorika:

"Devet naših igrača će predstavljati Crnu Goru na Svetskom prvenstvu! Peri, Ivanović, Drobnjak, Popović, Simonović, Dubljević, Slavković, Radović, Ilić!

Deset naših košarkaša je u srpskoj reprezentaciji na meču s Portorikom! Topić, (Stefan) Jović, Gudurić, Avramović, Davidovac, Radanov, Simanić, (Nikola) Jović, Petrušev, Ristić", glasila je pomenuta objava.

Miško Ražnatović nije menadžer samo četvorici igrača "orlova" koji su u sredu igrali u Areni - u pitanju su kapiten Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić i Nikola Milutinov.

Prijateljska utakmica

Srbija - Portoriko 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:29)
Beograd - Dvorana: Štark arena; gledalaca: 12.526; Sudije: Glišić, Jevtović, Pešić
Srbija: Petrušev 7, N. Jović 11p, 8sk, 5as, 2os, Bogdanović 15 (trojke 5/9), Marinković 3, Radanov 2, Dobrić 23 (šut za dva 10/11, za tri 1/2), Ristić 7, Gudurić 3, S. Jović 3p, 11as, Davidovac 2, Simanić 5, Avramović 10, Milutinov 17, Topić 2
Portoriko: S. Tompson 9, Ford 10, Rejes 6, Viler nije igrao, Romero 7, Ortiz 3, Toro 2, Voters 11, E. Tompson 7, Holand 8

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu odigraće 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.


Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)