TUŽBA PROTIV NAŠEG NBA TRENERA: NJujork Niksi sumnjiče Rajakovića da im je uzeo poverljive dokumente

V. P.

22. 08. 2023. u 22:54

IME srpskog stručnjaka Darka Rajakovića dospelo je u žižu košarkaške javnosti kada je sredinom juna postao glavni trener Toronto Reptorsa. Sada je ponovo osvanuo u medijskim naslovima, ali kao akter afere koja će dobiti epilog na sudu!

ТУЖБА ПРОТИВ НАШЕГ НБА ТРЕНЕРА: Њујорк Никси сумњиче Рајаковића да им је узео поверљиве документе

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Njujork Niksi su podneli tužbu protiv našeg 44-godišnjeg trenera i još 13 osoba zbog toga što su, po njihovim navodima, neovlašćeno došli u posed poverljivih informacija koje bi im pomogle u organizaciji rada u Torontu. Osim Rajakovića, glavni osumnjičeni su njegovi saradnici Ikečukva Azotam i Nom Lui, bivši članovi Niksa sa kojima će sarađivati u NBA franšizi iz Kanade.

Američki mediji prenose da su među iznetim poverljivim dokumentima izveštaji iz igre, statistička knjiga iz prošle sezone, skauting video snimci i još mnoge stvari. Niksi smatraju da se radi o kršenju svih mogućih pravila, ugovora, kao i civilnog zakona, tako da im nije ništa drugo ostalo osim podnesu tužbu.

Navodi se da je Azotam, inače bivši šef video katedre u Niksima, po direktivi Rajakovića odneo hiljade fajlova sa poverljivim izveštajima.

- Kako bi se što bolje pripremili za posao, Rajaković i njegovi saradnici su koristila Azotama i njegovu poziciju u Niksima kako bi se stigli do informacija koje bi im pomogle u organizovanju Reptorsa - navodi se u tužbi. - Ovi snimci i materijali su od krucijalne važnosti za pripremu naše ekipe, za prednost protiv protivnika, uključujući i Reptorse. Niksi ozbiljno shvataju svoju sajber sigurnost i trudimo se da zaštitimo poverljive informacije.

Ostaje da se vidi u kom pravcu će ići ova krajnje neprijatna situacija i kako će uticati na karijeru Rajakovića, koji je postao tek drugi neamerički trener NBA tima. Godinama je radio kao asistent u Oklahomi, Finiksu i Memfisu pre nego što je u Torontu pobedio na konkursu za glavnog trenera.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije