JOKIĆEV TRENER REŠIO DERBI MUNDOBASKETA: Dve rečenice koje su promenile tok meča (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2023. u 17:23

Košarkaška reprezentacija Kanade je Svetsko prvenstvo 2023. počela u velikom stilu, a tako ga je i nastavila, ostvarivši novu veliku pobedu, i to u trećem kolu uvodne faze.

ЈОКИЋЕВ ТРЕНЕР РЕШИО ДЕРБИ МУНДОБАСКЕТА: Две реченице које су промениле ток меча (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Košarkaška reprezentacija Kanade je Svetsko prvenstvo 2023. počela u velikom stilu, a tako ga je i nastavila, ostvarivši novu veliku pobedu, i to u trećem kolu uvodne faze.

Posle trijumfa od 30 razlike nad Francuskom, usledio je lagan posao protiv Libana, a ovog utorka i derbi grupe, sa Letonijom koja je u nedelju izbacila "trikolore" sa Mundobasketa.

Gubili su Kanađani sa 12 razlike u drugoj deonici (23:35), a onda su ih potpuno prenule dve rečenice njihovog selektora. Španac Đordi Fernandez, koji je šest godina bio u stručnom štabu Denver Nagetsa i radio sa Nikolom Jokićem, a 2022. prešao u Sakramento Kingse, poručio je tokom tajmauta igračima da ne mogu da očekuju da će sve biti lako kao protiv Libanaca, te da je igra iz prve deonice nedopustiva. A onda...

- Hoćete da budete prvi? - zagrmeo je, uz psovku u narednoj rečenici, koju nećemo pisati, ali možete sve to videti u snimku koji je pred vama:

I, od tog časa, Kanađani su zagospodarili terenom. Najpre serijom 20:7 do kraja poluvremena, a onda su novom, od 10:2, otvorili treću deonicu.

Letonija nije znala šta ju je snašlo: u napadu su pogubljeni svi konci zbog izvrsnog zalaganja rivala, a kako su se Oliniku pridružili raspucani Šai Gildžus-Aleksander i Ar-Džej Beret, Kanada je meč završila trijumfom od čak 101:75.

Odnosno, od govora selektora napravljena je nestvarna serija - 78:40.

Šai Gildžus-Aleksander - "SGA", jedan od kandidata za najkorisnijeg igrača Mundobasketa, meč je okončao sa 27 poena i po šest skokova i asistencija, Beret je ubacio 22, a Olinik 15 poena. Kod nokautiranih Letonaca Garzulis sa 16 i Kuruks sa 14 poena bili su najefikasniji.

I jedna i druga ekipa su prošle dalje, a u drugoj fazi igraće protiv Španije, dok je ostalo da se vidi da li će iz "španske" grupe G proći dalje Brazil ili Obala Slonovače.

Bonus video: Selektor košarkaša Svetislav Pešić, očekivanja pred Srbija - Južni Sudan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!